16 / 04 / 2024

Binali Yıldırım Haydarpaşa projesini açıkladı!

Binali Yıldırım Haydarpaşa projesini açıkladı!

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, Haydarpaşa Garı'yla ilgili projesini açıkladı. Yıldırım, "Öyle alışveriş merkezi, binalar falan yok. Müze, kütüphane şeklinde düzenlenecek" diye açıklama yaptı. 



AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, kamuoyunun merak ettiği Haydarpaşa Garı planı için "Haydarpaşa, Anadolu yakasının yaşam merkezi olacak” diye açıklama yaptı. 

Habertürk'te yer alan habere göre Yıldırım İstanbul’a nüfusunun iki katı turist getirtecek fikrini de ilk kez açıkladı. Binali Yıldırım “Fatih’i eski İstanbul olarak ilan edeceğiz” dedi.

Yıldırım Kadıköy İskelesi’nden bindiği vapurda, Haydarpaşa Garı ile ilgili projesini anlattı. Binali Yıldırım “Haydarpaşa deyince İstanbul-Bağdat Demiryolu akla gelir. Sultan Abdülhamit’in, Allah mekanını cennet eylesin, ülkemize kazandırdığı en büyük eserlerden bir tanesi. Şark demiryollarının başlangıcı buradan geçiyor. Daha Avrupa’da yeni yeni demiryolu sektörü başlarken, Sultan Abdülhamit buraya Haydarpaşa Garı’nı inşa ederek İstanbul-Medine arasında demiryolu çalışmalarını başlatmıştır. Bu bölgenin planları yapıldı. Burayı Anadolu yakasının tam bir yaşam merkezi haline getireceğiz. Öyle alışveriş merkezi, binalar falan yok. Müze, kütüphane şeklinde düzenlenecek" dedi.

FATİH'İ ESKİ İSTANBUL İLAN EDECEĞİZ"

"Fatih semtini eski İstanbul olarak ilan edeceğiz" diyen Binali Yıldırım, Fatih ile ilgili projesi için "Aralara serpiştirilmiş çirkin yapıları kaldırıp, tamamını, baştan sona tarih kokan, kültür ve inanç zenginliğimizi yansıtan bir tarihi mekân, eski şehir kavramını yerleştireceğiz ve oralar yayalaştırılacak. Kolay bir proje değil ama, buna ihtiyaç var. İstanbul’un diğer gelişmiş şehirlerdeki gibi nüfusunun 2-3 katı turist çekmek istiyorsak, birtakım yerlerine, birtakım kimlikler, temalar tanımlamamız lazım" diye açıklama yaptı. 


Geri Dön