19 / 04 / 2024

Bingöl Devlet Hastanesi yarın açılacak!

Bingöl Devlet Hastanesi yarın açılacak!

2010 yılında inşaatına başlanılan Bingöl Devlet Hastanesi yarın hizmete açılıyor. 250 yataklı devlet hastanesinin açılışına Sağlık Bakanı Recep Akdağ katılacak.



Bingöl kamuoyunda geniş yer bulan ve 'bitirilemeyen hastane' olarak anılan Bingöl Devlet Hastanesi'nin resmi açılışı nihayet yapılıyor. yarın Sağlık Bakanı Recep Akdağ, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Bingöl Valisi Yavuz Selim Köşger, Milletvekili Enver Fehmioğlu, Kalkınma Bakan Yardımcısı Yusuf Coşkun'un katılacağı törenle açılışı yapılacak. 


2013 YILINDA BİTİRİLMESİ GEREKİYORDU 

250 yataklı devlet hastanesinin yapımı, 12 Nisan 2010'da başladı. Ancak çeşitli nedenlerle bir türlü bitirilemedi. İlk olarak 32 milyon 905 bin lira bedelle "Ensarioğlu İnşaat Taahhüt Ticaret A.Ş"nin yapımını üstlendiği hastane, sözleşme gereği 25 Haziran 2013'te bitirilmesi gerekiyordu. 


4'ÜNCÜ YILLARINI DEVİRDİLER 

Bingöl ile birlikte çalışmalarına başlanan Muş ve Malatya Devlet Hastaneleri tamamlanarak faaliyete geçeli 4 yılı aşkın zaman oldu. Bingöl Devlet tanesi 2013 yılında bitirilseydi, 4'üncü yılını devirmiş olacaktı. 


SAĞLIK BAKANLIĞI DEVREYE GİRMİŞTİ 

Hastane için, Sağlık Bakanlığı devreye girerek bitirilmesi ve teslim alınması için sürecin hızlanmasına yönelik girişimlerde bulunmuştu. Geçtiğimiz yıl Eylül ayında basın mensuplarıyla bir araya gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, şu açıklamalarda bulunmuştu: "Hastane uzun zamandır gündemde biz de üzüntü duyuyoruz. Bingöl halkından anlayışlarına sığınıyoruz. Zamanında çok yüksek kırım yapılmış, aksaklıklar yaşadık. Alan firmanın zarar etmesi, taşeron değişmesi gibi sorunlar nedeniyle uzadı. Anlayışlarına sığınıyoruz. Recep Akdağ ile konuştuk. Bakanımız, yüzde 95'i geçince el koyup yapıp devam edebiliyor. Yüzde 98 olarak belirtildi, sağlık bakanlığı alacak, eksikliklerini tamamlayacak ve hizmete açacak inşallah." 


2 YILLIK 'SÜRMANŞET' ÇALIŞMASI 

'Bitmeyen hastane' olarak bilinen çalışmalar için kamuoyundan gelen talepler üzerine sürmanşet kısmında 2 yılı aşkın süredir reklam çalışması düzenledi. Reklam çalışmasında şu ifadelere yer verilmişti: "Bingöl Devlet Hastanesinin, Bingöl'ün menfaati için hiçbir siyasi organa bağlı olmadan bitirilmesini istiyoruz. Hastanemiz açılana kadar da buradan tepkimizi dile getiriyoruz." 


250 YATAKLI 2 HASTANE DAHA YAPILIYOR 

Resmi Gazetede yayımlanan 2017 yılı yatırım programına göre, Bingöl'de eski hastanenin yerine toplamda 250 yataklı 2 hastane daha yapılacak. Bingöl Valiliği İl Planlama ve Koordinasyon Müdürlüğü, 14 Ocak tarihli resmi gazete yayımlanan yatırım programlarını listeledi. Programda yer alan 100 yataklı devlet hastanesi ve 150 yataklı kadın, doğum ve çocuk hastalıkları hastanesinin süresinin 2 yıl olarak açıklandı. Açıklanan listede, sağlık sektörü kısmındaki hastane inşaatlarının başlama tarihi olarak 2017, bitiş tarihi olarak 2019 yılı gösterildi. Buna göre 2017'de başlayacak olan inşaat, 2019'da bitecek. 


ESKİ HASTANE YIKILIYOR, ÇOCUK HASTANESİ TAŞINIYOR 

Şehir dışında olan ve hastaların ulaşmakta zorlandığı Kadın, Doğum ve Çocuk hastalıkları hastanesi, yeni yapılan Bingöl Devlet Hastanesinin yanına taşınacak. Eski devlet hastanesi ise yıkılacak. Yeni devlet hastanesinin yanına ise 100 yataklı ek hastane yapılacak. Sağlık-Sen Bingöl Şube Başkanı Bilal Arslan, 2017 yılı yatırım programı içerisinde yer alan 100 yataklı Devlet Hastanesi ile 150 yataklı Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi hakkında açıklamasında, eski hastane bölgesinin 'hastane kampüs projesi' olarak hayata geçirileceğini söylemişti. 



Çapakçur Gazetesi


Geri Dön