16 / 04 / 2024

Bingöl Karşıyaka'da imar tepkisi!

Bingöl Karşıyaka'da imar tepkisi!

Ticari alan ve kat değişikliği için Bingöl Belediyesi’ne başvuruda bulunan Karşıyaka Mahallesi vatandaşları başvurularının imar komisyonu tarafından incelemediğini belirterek, tepki gösterdi.



Ticari alan ve kat değişikliği için Bingöl Belediyesi’ne başvuru yapan Karşıyaka Mahallesi sakinleri, başvurularının imar komisyonu tarafından incelemeye alınmadığını halde reddedilmesine tepki gösterdi. 

Çapakçur Gazetesi'nde yer alan habere göre, Bingöl’de en çok riskli yapının bulunduğu Karşıyaka Mahallesi'nde imar değişikliği isteniyor. Mahalle sakinleri Mahalle muhtarı Abdullah Butaku öncülüğünde bir araya gelip, mahallelerinin ticari alan kapsamına alınmasını talep etti.

İmar değişikliği talebi

Bingöl Belediyesi’ne ticari alan ve kat değişikliği için başvuru yaptıklarını söyleyen vatandaşlar, “İlimizin belediyesine, İlimiz olduğu gibi mahallemizde deprem riski altında olduğunu ve imar değişikliği yapılarak ya ticari alan veya altı kat değişikliği yapılması için başvurduk. Birinci başvurumuz İmar Komisyonu tarafından inceleme yapılmadan reddedildi. İmar Komisyonun da bulunan arkadaşlarımıza ret gerekçesini sorduğumuzda ‘gerekçe yok böyle uygun gördük’ dediler. Komisyona tekrar başvuru yapacağımızı ve gündeme almalarını istediğimizde bize söylenen şuydu ‘ getirseniz tekrar reddederiz” açıklamasında bulundu.

Riskli yapılar için mücadele veriyoruz

Meclis tarafından alınan kararları değerlendiren mahalle sakinleri, “15 gün önce yine aynı meclis tarafından 14 oy ile gündeme alınan imar değişikliği nasıl olurda 15 gün sonra AKP’nin grubu tarafından reddedilir? Bu süre zarfında kimler sizi örgütledi? Mahallemizde 7 okul, 8 kamu kurumu var buna rağmen ticari alan vermiyorsunuz. Biz rant peşinde değiliz, evlerimiz riskli yapılar bunun için mücadele veriyoruz. Rantsa gelin size verelim evimizi yapıp bize verin, rantı sizin olsun. İmar komisyonu birilerine inat olsun diye bunu yapıyorsa bizimde söyleyecek sözümüz var. Siz bu ili temsil edemezsiniz, zaten ciddi bir komisyon değilsiniz. Cadde ve sokakları görmeyen, bilmeyen buralarla ilgili nasıl karar verir? Hiçbir güç milletin üstünde değildir, Bingöl halkının aklıyla alay edercesine kararlar alıyorsunuz. Bazı meclis üyeleri de ‘biz burada olduğumuz sürece Karşıyaka ile ilgili hiçbir talep kabul görmeyecek’ diyorlar. Bizimde sizden hiçbir talebimiz olmayacak ve seçimde sizin adınızı gördüğümüz hiçbir listeye oy vermeyeceğiz” şeklinde konuştu. 


Geri Dön