24 / 04 / 2024

Bingöl Şişmantürk Köprüsü yeniden inşa ediliyor!

Bingöl Şişmantürk Köprüsü yeniden inşa ediliyor!

Bingöl Belediyesi, sel felaketi sonucu yıkılan Vali Kurtuluş Şişmantürk Köprüsü’nü yeniden inşa etmek için çalışmalara start verdi.




Bingöl Belediyesi, sel felaketi sonucu yıkılan Vali Kurtuluş Şişmantürk Köprüsü’nü yeniden inşa etmek için çalışmalara başladı. Köprünün inşaatının 75 günde tamamlanması planlanıyor.


Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi yaptığı açıklamada 13 Nisan 2017 tarihinde meydana gelen sel felaketi sonucu çökerek kullanılamaz hale gelen Vali Kurtuluş Şişmantürk Köprüsü’nde yapım çalışmalarının başladığını belirtti.


Kenti 18 milyon lira zarara uğratan felaketin, Bahçelievler Mahallesi ile Karşıyaka Mahallesi bağlantısını sağlayan araç ve yaya köprüsünün yıkımına sebebiyet verdiğini de söyleyen Barakazi, “Köprülerin yeniden yapılmasına kadar geçecek sürede vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamaması için geçici araç ve yaya köprüleri belediyemizce ivedilikle yaptırılarak araç ve yaya köprüleri trafiğe açılmıştı. Bu süreçten sonra eski köprünün yıkımı için çalışmalar yapıldı” dedi.


Barakazi, “Vali Kurtuluş Şişmantürk Köprüsü’nün projesi Karayolları Elazığ Bölge Müdürlüğüne, eski köprüde askıda kalan içmesuyu ana hattımızın deplasesi içinde İller Bankası Elazığ Bölge Müdürlüğü’ne projeler hazırlatıldı. Projelerin tamamlatılması ve afet ödeneğinin belediyemize gelmesine müteakip ihale çalışmalarına başlanılarak, araç ve yaya köprüleri yapım ihalesi kısa süre önce yapıldı. İhaleli alan firma yapım hazırlıklarına başladı. İhale kapsamında yapım işi süresi 75 gün olarak belirlendi. Köprünün 2017 yılı iş sezonu içerisinde bitirilmesi planlanıyor” dedi.



Bingöl Belediyesi



Geri Dön