25 / 04 / 2024

Binlerce mirasçı milyarlık arazilerin peşinde!

Binlerce mirasçı milyarlık arazilerin peşinde!

Osmanlı döneminde Antalya'da yaşayan Ömer ve Süleyman Ağa kardeşler ile amca çocukları Zeynel Ağa ve Arap Süleyman'a ait olduğu iddia edilen milyarlarca lira değerine sahip 300 bin dönüme yakın arazinin 2 bin 500 mirasçısı, araziler için bir araya geldi.



1800'lü yıllarda Antalya'nın bugünkü Serik ilçesi Cumali Mahallesi'nde yaşayan ve padişaha yakın olan 'Ömer' ve 'Süleyman Ağa' kardeşler ile amca çocukları 'Zeynel Ağa' ve 'Arap Süleyman'ın mirasçıları, kendilerine ait olduğunu iddia ettikleri arazileri geri alabilmek için bir araya geldi. 

2 bin 500'ü aşkın mirasçı

Hürriyet Gazetesi'nden Mehmet Çınar'ın haberine göre, 70 yıldır hukuki mücadele veren mirasçılar 300 bin dönüme yakın araziye sahip olmak istiyor. Arap Süleyman'ın mirasçılarının haricinde, Serikli Süleyman, Hacı Veli, Tekelioğlu, Hacı Balta, Hacı Bekirzade Mehmet ve Hacı Bekiroğlu Osman olmak üzere toplam 7 mirasçı grubu hak iddia ediyor. Mirasçıların tamamının 2 bin 500'ü aşkın kişiden oluştuğu belirtildi.

70 yıllık mücadele

Uzun süredir süren ve Antalya'nın en değerli arazilerinin de içinde olduğu davayla ilgili, mirasçılar adına hukuki işlemleri yürüten danışmanlık firmasının yetkilileri, avukatları ve birçok mirasçı Muratpaşa'da buluştu. Dava konusu arazilerin bir kısmının kamulaştırıldığı belirtilen toplantıda, bir kısmının sahte mirasçılar tarafından alındığı ve  bir kısmının da geçmişte devlet tarafından dağıtıldığı vurgulandı. 

Antalya'nın en değerli arazileri

Toplantıda farklı miras grupları olduğunu belirten avukat Gülen Dokuzoğlu Can, araziler ve hukuki süreçle ilgili bilgi verdi. Can, "Bunlar içinde daha medyatik olan Arap Süleyman'ın mirasçıları var. Arap Süleyman yerleri Meltem'de. Hacı Veli mirasçılarının Hurmaköy ve çevresinde çok yerde taşınmazları söz konusu. Serikli Süleyman'ın Serik ilçesinde çok büyük alanları kapsayan araziler var ve dava söz konusu. Tekelioğlu dosyası, Hacı Balta dosyası, yine Arap Süleyman'la bağlantılı olarak Hacı Bekirzade Mehmet dosyası var. İsim benzerliği olmasına rağmen farklı bir grup olan Hacı Bekiroğlu Osman dosyası. Bu grupların hepsinin Antalya'nın çok farklı yerlerinde geniş arazileri söz konusu" ifadelerini kullandı.

Mirasçıların çok kalabalık olmasından dolayı toplantıyı böyle bir mekanda yaptıklarını söyleyen Can, arazilerle ilgili dava sürecinin yıllardır devam ettiğini söyledi. Belirli aralıklarla mirasçıları topladıklarını ve dava süreci hakkında bilgi verdiklerini vurgulayan Can, "Burada 60-70 yıldır devam eden davalar ve yeni açılan davalar söz konusu" dedi.
 


Geri Dön