18 / 04 / 2024

Bio İstanbul ne oldu?

Bio İstanbul ne oldu?

Dev firmaların birleşerek Başakşehir Sazlıdere Baraj Gölü'nün yanında hayata geçirmeyi planladığı Bio İstanbul projesi bir türlü başlayamadı. Projenin inşa edileceği bölgede Kanal İstanbul çalışmaları başladı. Peki Bio İstanbul iptal mi olacak?



Bio İstanbul projesi açıklandığı günden bu yana merak uyandıran ve başlaması sabırsızlıkla beklenen bir proje oldu. Ancak proje bir türlü başlayamadı. Başakşehir Sazlıdere Baraj Gölü'nün yanında inşa edilmesi planlanan projeye şimdi komşu olarak Kanal İstanbul projesi geliyor. 

Kanal İstanbul projesinin de ne zaman başlayacağı çok konuşulmuştu. Ancak Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşma Bakanı Ahmet Arslan projenin ihalesinin 2018 yılında yapılacağını ve aynı yıl ilk kazamanın vurulacağı müjdesini vermişti. Aynı gelişme Bio İstanbıl için de bekliyor. Peki Bio İstanbul'a ne oldu?

İptal mi olacak?

Bio İstanbul projesinde ne satışlar ne de inşaat çalışmaları bir türlü başlamadı. Herkesin merakla beklediği proje başlamayınca akıllara "İptal mi olacak?" soruları geldi. Ancak yetkililerin verdiği bilgiye göre, proje iptal olmayacak, planladığı şekilde yapılacak ancak yapılması beklenen imar planı değişikliği bekleniyor. İmar planı değişikliği tamamlandığında projenin başlaması düşünülüyor. 

Bio İstanbul ne oldu?

2011 yılından beri gündemde olan Bio İstanbul projesi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ),  TOKİ  iştiraki Emlak Pazalarma İnşaat Proje Yönetimi (EPP) ortaklığında kurulan Bio City Development (BCDCO) tarafından hayata geçirilecek. Proje de inşaatın başlamadığı gibi satışlar da başlamadı. 2.2 milyon dolar yatırım bedeli ile planlanan projede yer alacak olan Bio İstanbul Evleri ise farklı bir yaşam biçimi sunuyor. 3 ayrı vadiden oluşması planlanan proje 2 milyon metrekarelik alanda hayata geçirilecek. Projede son teknoloji çocuk hastanesi, inovasyon kampüsü, üniversite, sosyal ve kültürel alanları olacak. 

Kanal İstanbul'a komşu

İnşaatı devam eden 3. havalimanına 20 kilometre mesafede, Atatürk Olimpiyat Stadı'nın tam karşısında yer alacak Bio İstanbul projesi Kanal İstanbul'a da komşu olacak. Kanal İstanbul projesi de Küçükçekmece-Sazlıdere-Durusu hattında inşa edilecek.

Emlak Konut'un Kanal İstanbul güzergahındaki proje haritası!

Bio İstanbul ne oldu?


Esra Nur AÇKI/Emlakkulisi.com
 


Geri Dön