27 / 04 / 2024

Bir aylık asgari ücretle hangi ülkede ne kadar akaryakıt alınabiliyor?

Bir aylık asgari ücretle hangi ülkede ne kadar akaryakıt alınabiliyor?

Asgari ücretle Türkiye'de 214 litre benzin alınıyor. Peki diğer ülkelerde durum nasıl? Bir aylık asgari ücretle hangi ülkede ne kadar akaryakıt alınabiliyor? İşte o sonuçlar...



Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, satın alma gücü paritesine göre Türkiye genelinde akaryakıt fiyatlarının‘çok çok ucuz’ olduğuna dikkat çekti. CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın konuyla ilgili bir çalışma gerçekleştirdi ve bu çalışma kapsamında petrol üretmeyen ülkelerde bir aylık asgari ücretle ne kadar akaryakıt ürünü alındabildiğini değerlendirdi. 

Bir aylık asgari ücretle hangi ülkede ne kadar akaryakıt alınabiliyor?

Petrol üretimi gerçekleştirmeyen ülkeler arasında bir aylık asgari ücret ile en az akaryakıtın Türkiye'de alındığına dikkat çeken Akın, "Bir aylık asgari ücretle Romanya'da 313, Yunanistan'da 406, akaryakıtın en pahalı olduğu Hollanda'da bile 775 litre motorin alınabilirken; Türkiye'de ise yalnızca 179 litre motorin alınabiliyor" dedi ve şunları kaydetti: 

"Avrupa'da asgari ücretle kat be kat fazla akaryakıt alınabiliyor. Bakan Nebati'nin ‘çok çok ucuz' dediği akaryakıt fiyatları değil, iktidarın hiç utanmadan yaptığı bu yalan algı siyasetidir.”"

Peki bir aylık asgari ücretle hangi ülkede ne kadar akaryakıt alınabiliyor? İşte o veriler...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön