19 / 03 / 2024

Bir devrin sonu! Volkswagen en çok tutan modelini üretimini durdurdu

Bir devrin sonu! Volkswagen en çok tutan modelini üretimini durdurdu

Alman otomotiv devi Volkswagen, Passat sedanın Avrupa'daki üretim ve satışını bitirdi. Türkiye için de geçerli olan karar sonrası, söz konusu model satış listelerinden çıkarıldı. İşte tüm detaylar...



Otomotiv dünyası Ford'dan gelen haberle sarsılmış, şirket 46 yıl içinde 4,8 milyon adet sattığı ve 11 yıl boyunca markanın en çok satan otomobili olan Fiesta'nın üretimini tamamen durduracağını duyurmuştu.

PASSAT SEDAN LİSTEDEN ÇIKARILDI
Bir kötü haber de Alman devi Volkswagen'den geldi. Volkswagen, Passat'ın sedan modelini Türkiye pazarından çıkardı. Ülkemizde de oldukça iyi satış rakamlarına sahip Passat'ın sedan modeli listeden çıkarılırken, iki adet station paket satışı sürüyor.

İŞTE YERİNİ DOLDURACAK MODELLER
Passat sedanın Avrupa'daki üretimini ve satışını sona erdiren Volkswagen'in Emden fabrikasında Passat'tan boşalan yerini elektrikli crossover ID4 ve elektrikli sedan Aero ile doldurmayı planladığı öğrenildi.

İlk Passat, 1973 yılında piyasaya sürülmüştü ve doğal olarak son modelden oldukça farklıydı. Yaklaşık 50 yıllık tarihinde gerek Türkiye gerekse diğer ülkelerde en çok satanlar listesini daima zorlayan Passat, şanına yaraşır bir veda yaptı. Şirket, 2022 yılında 1973 adet "Passat Limited Edition" üretimi yaptı. Bu da lüks sedanın sonu oldu.


Geri Dön