28 / 03 / 2024

Bir işten çıkarma patlaması da Disney'den! 7.000 kişi işsiz kalacak

Bir işten çıkarma patlaması da Disney'den! 7.000 kişi işsiz kalacak

Disney, şirket genelinde maliyetleri azaltmak için 7.000 işçiyi işten çıkarmayı planlıyor. CEO Bob Iger Çarşamba günü yaptığı bir kazanç görüşmesinde haberi duyurdu ve hareketin "bugün karşı karşıya olduğumuz zorlukları ele almak için gerekli" olduğunu belirtti.



 

Ülkedeki diğer birçok şirket gibi , Disney de değişiklikleri "zorlu bir ekonomik ortamda" maliyetleri düşürme çabalarının bir parçası olarak yapıyor. Iger, "şirket genelinde 5,5 milyar dolarlık maliyet tasarrufu hedeflediğini" ve işten çıkarmaların "bunun başarılmasına yardımcı olacağını" söylüyor. İger, işten çıkarmaların hangi departmanları etkileyeceğini söylemedi.

İşten çıkarmalarla ilgili söylentiler , geçen Kasım ayında Iger'in giden Disney CEO'su Bob Chapek'in yerine geçmesinden kısa bir süre sonra ortaya çıkmaya başladı . Iger başlangıçta 2020'de bu rolden istifa etti ve devralması şimdiden şirket için büyük organizasyonel değişikliklere yol açtı.

Bir işten çıkarma patlaması da Disney den! 7.000 kişi işsiz kalacak

Iger ayrıca şirkette üç ana bölüm kuruyor: Disney eğlencesi, ESPN ve Disney Parks deneyimleri ve ürünleri.Iger , abone artışındaki yavaşlamaya rağmen gözünü hala akışa dikmiş durumda . Disney Plus , ABD ve Kanada'da yalnızca 200.000 aboneyle toplam 46,6 milyon abone eklerken, uluslararası sunumunda (HotStar hariç) 1,2 milyon üye eklendi. Hulu ve ESPN Plus, her biri sırasıyla 800.000 ve 600.000 ekleyerek benzer şekilde yavaş bir büyüme gösterdi.

Akış hizmetlerini içeren Disney'in doğrudan tüketiciye bölümü, gelirde yüzde 13 artışla 5,3 milyar dolara ulaştı. Ancak yine de, şirketin Disney Plus ve Hulu'daki yüksek maliyetlere bağladığı yaklaşık 1,1 milyar dolarlık bir işletme zararı vardı. Şirketin akış işi geçen çeyrekte yaklaşık 1,5 milyar dolar kaybetti .


Geri Dön