19 / 04 / 2024

Birevim 2017 yılının sonuna kadar 33 şube açacak!

Birevim 2017 yılının sonuna kadar 33 şube açacak!

Eminevim'den ayrılıp kendi şirketini kuran Birevim Yönetim Kurulu Başkanı Murat Çiftçi, orta ve alt gelir grubunda bulunan insanların ihtiyaçlarına çözüm üretebilmek amacıyla kurulan bir şirket olduklarını söylüyor.



Kredi kullanmadan ev sahibi yapan firmaların sayısı artıyor. Faiz ödemeden, kişinin bütçesine göre gayrimenkulü alabilmesini sağlayan imece ve yardımlaşma usulü bu sistemde her ay gruptaki kişilerin ödediği taksit bir ev parası ediyor. Her ay havuzda toplanan bir ev parasıyla noter huzurunda yapılan sıra tespiti sonucu bir kişiye ev alınıyor. Tıpkı halk arasında yapılan altın günü gibi. 


Bu alanda son kurulan şirket ise Birevim oldu. Eminevim'den ayrılıp kendi şirketini kuran Birevim Yönetim Kurulu Başkanı Murat Çiftçi, orta ve alt gelir grubunda bulunan insanların ihtiyaçlarına çözüm üretebilmek amacıyla kurulan bir şirket olduklarını söylüyor. Çiftçi, 2016 yılının Birevim'in kuruluş yılı olduğunu, bu nedenle ilk yıllarında altyapılarını güçlendirmek için ciddi manada ekip yetiştirmeye ve çalışma kültürü oluşturmaya ağırlık vereceklerini ifade ediyor. Şirket, yıl sonuna kadar İstanbul'da dokuz, istanbul dışındaki dört ilde ise toplam 13 şubeyle hizmet vermeyi hedefliyor. 


Bunun için 10 milyon TL'lik yatırım yapılırken 100'ün üzerinde kişiye de istihdam yaratılacak. Çiftçi, 2017 yılının sonunda 33 şubeye ulaşmayı planladıklarının altını çiziyor. Bu arada şirket müşterilerden verdiği hizmet karşılığı bir bedel alıyor. Birevim verdiği hizmet için müşterilerden evin bedelinin yüzde 3,5- 9,9'u arasında bir komisyon talep ediyor. 


Peki Birevim'in iletişim stratejisi nasıl olacak? 


Murat Çiftçi, bu konuda şöyle konuşuyor:"Oluşturulan şube ağı ile müşterilerle birebir etkileşim sağlanacak. Verilen mesajlar etkin bir şekilde dijital dünyada hedef kitleye ulaştırılacak. Gazete, dergi ve açık hava reklamları ile görsel ve yazılı olarak Birevim yöntemlerinin ön anlatımını yapacağız. Sosyal medyayı etkin ve uygun biçimde kullanarak hedef kitleyle iletişim halinde olacağız.



Ekonomist 


Geri Dön