29 / 03 / 2024

Birilerinin faizle piyasaya ayar vermesi doğru değil!

Birilerinin faizle piyasaya ayar vermesi doğru değil!

Anadolu Ajansı (AA) Finans Masası'na konuk olan MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, "Birilerinin faizle piyasaya ayar vermesini doğru bulmuyoruz" dedi..



Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, Anadolu Ajansı (AA) Finans Masası'da gündemi değerlendirdi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, MÜSİAD Başkanı Kaan, "Faiz konusunda özellikle hassasız. Birilerinin faizle piyasaya ayar vermesini doğru bulmuyoruz." diye konuştu.

"Kuru, faizin artırılması için kullanıyorlar"

Kaan, “Kuru, faizin artırılması için kullanıyorlar ama Merkez Bankası artık bunu gördü. Bundan sonra bu işlemin artık olmayacağını ve bunun da yapılmaması gerektiğini düşünüyoruz. Bir ay gidiyor. Bir ay sonra kur tekrar yukarı çıkıyor. Artık yaptıklarının bu olduğu belli. Köpük olduğundan da bahsettik. Normalde şu anda 4,30’un üstü köpük. Onun için bunu daha fazla artması da zor. Ancak siyasi gerilmelerle bunu yapacaklardır. Bunun başka yolu yok. Ama kurun artması Türkiye ekonomisi için bir sıkıntı değil. Tek sıkıntı döviz bazlı borçlanan, döviz bazlı yatırım yapanlar için oluyor. Artık onlar da buna göre hareket etmek durumundalar.” yorumunu yaptı.


Geri Dön