19 / 04 / 2024

Bisse 2020’de 4 yeni mağaza açacak!

Bisse 2020’de 4 yeni mağaza açacak!

Bisse Group Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kefeli büyüme hedeflerinden değinerek, “2020'de ise biri İzmir, üçü İstanbul'da olmak üzere dört yeni mağaza açacağız” dedi…



Ekonomist yazarı Sibel Atık, Bisse Group Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kefeli ile bir röportaj gerçekleştirdi. Röportajdan satır başları şu şekilde:

Yurtiçinde büyüme stratejiniz ne olacak?

Erkek giyim alanında 1976 yılından beri faaliyet gösteren şirketimizin büyüme stratejisinde her yerde mağazalaşmak yok. Butik ve önemli gördüğümüz noktalarda mağazalaşmaya gidiyoruz. Yurtiçinde 30 mağaza, 450 satış noktamız var. 2020'de ise biri İzmir, üçü İstanbul'da olmak üzere dört yeni mağaza açacağız. Az mağaza, az operasyon, daha çok yeni müşteri, verimlilik ve kârlılık odaklı ilerliyoruz.

Bölgesel mağazacılığı doğru araştırmak lazım. Belli markalara bakıyorsunuz 100 mağazası var ama beş yılda açıp kapattığı mağaza toplamı 300'ü aşmış. Bu şirketlerin verimliliklerini doğrudan etkiliyor. Bu tür açıp kapatmalar yüzünden perakende şirketlerinin içi boşaldı. Dolayısıyla biz metrekare verimliliğine odaklı büyüme istiyoruz.

Türkiye'deki mağazalarınızda yabancıya satış oranı nedir?

Turistlerin satışlardaki payı yüzde 40'ları buldu bu yıl. Bunda özellikle yeni havalimanında açtığımız mağazanın da etkisi oldu. Havalimanı satışta birinci mağaza oldu. Şimdi havalimanında ikinci mağazayı açıyoruz. Mall Of İstanbul'daki mağazamız, satış kârlılığı açısından ikinci konumda.

 


Geri Dön