18 / 04 / 2024

Watsons Türkiye 2020'de 30 yeni mağaza açacak!

Watsons Türkiye 2020'de 30 yeni mağaza açacak!

Perakende kozmetik sektöründe önemli bir yere sahip olan Watsons Türkiye Genel Müdürü Mete Yurddaş, 2020 yılında 30 yeni mağaza açacağını belirtti...



Ekonomist Dergisi yazarlarından Burcu Tuvay bu haftaki yazısında perakende kozmetik zincirlerini ele aldı. İşte o yazı.

59 ilde 350 mağazası olan Watsons Türkiye, 2020'de 30 yeni mağaza açacak, 80'in üzerinde mağazasını da yenileyecek. Şirket bunun için 35 milyon TL yatırım planlıyor. Şirketin genel müdürü Mete Yurddaş, caddelerde de mağaza açacaklarını söylüyor.

Perakende kozmetik zincirlerinin mağaza sayısı ve ciroları her geçen yıl artıyor. Bugün Türkiye'de 3 binin üzerinde kişisel bakım ve kozmetik perakende mağazası var. Sektörde her yıl yüzde 15-20 büyüme meydana geliyor. Kişisel bakım ve kozmetik sektörü Türkiye'de 15 milyar TL büyüklüğe ulaştı.

Globalde 21,5 milyar dolar cirosu olan Watson Group, Türkiye'nin de önde gelen güzellik ve kişisel bakım ürünleri zincirleri arasında yer alıyor. 59 ilde 350 mağazası olan Watsons Türkiye'nin şubelerinde 100'e yakın marka ve 4 binin üzerinde ürün bulunuyor. Kişisel bakım ürünleri zincirleri arasında pazar payı olarak ikinci sırada yer alan şirket, 2020'de 30'a yakın yeni mağaza açacak ve 80'in üzerinde mağazasını da yenileyecek. 5-10 yıl içerisinde Türkiye'de 2-3 kozmetik zincirinin kalacağını söyleyen Watsons Türkiye Genel Müdürü Mete Yurddaş, "Bu markalardan biri de biz olacağız" diyor.

Watsons Türkiye 2020 de 30 yeni mağaza açacak!

ÜRETİMDE YERLİLEŞME

Watsons, öncelikle AVM'lerde yaygınlaştı. Bugün Türkiye'de bulunan hemen hemen tüm AVM'lerde hizmet veriyor. AVM'lerdeki mağaza sayılarını artırmaya aynı hızla devam edeceklerini ifade eden Mete Yurddaş, bunun yanı sıra Türkiye’nin önemli ve işlek caddelerinde yeni şubeler açacaklarını belirtiyor. Tüm bunlar için Watson Türkiye 2020 yılında 35 milyon TL'lik yatırım planlıyor. 3 bin 500 çalışanı bulunan şirket, yeni yatırımlarla birlikte bu sayıyı artırmayı hedefliyor.

Deneyim mağazacılığı yapıyor

Watsons Türkiye, mağazalarında müşteri deneyimini öne çıkaracak. 'Müşteri Dostu Mağaza' konseptiyle 360 derece bir satın alma deneyimi yaşatılıyor. Bunun yanı sıra sadakat kartı Watsons Elite Card'a çilingir, oto lastik değişimi, ev cam değişimi gibi asistanlık hizmetleri de dahil edildi. Kalıcı kaş, kalıcı oje uygulaması gibi yerel kuaför hizmetleri de vermeye başladı. Mete Yurddaş, "Sektörde bir ilk olarak İstanbul Cevahir mağazamızda Ekspress Kasa uygulaması başlattık. Bu sayede kredi kartıyla ödeme yapmak isteyen müşterilerimiz sıra beklemeden alışverişlerini tamamlayabiliyorlar" diyor.

Watsons Türkiye, üretimde de yerlileşme çalışmalarını arttıracak. Türkiye'nin üretim konusunda büyük bir potansiyele sahip olduğunu vurgulayan Mete Yurddaş, şöyle devam ediyor: "Watsons Türkiye olarak Türkiye'de yerel üretim projemizi iki yıl önce başlattık. Kendi markalarımız içinde yerel üretimimizin payı şu an yüzde 20'nin üzerinde. 2020 sonuna kadar portföyümüze 20 yeni yerel üretim projesi daha ekleyerek yerel üretimin markalı ürünlerimiz içindeki payını yüzde 30'a çıkarmayı planlıyoruz."

E-TİCARETİ İKİYE KATLADI

Watsons Türkiye'nin online mağazalarında 7 binin üzerinde ürün satışı gerçekleştiriliyor. Mete Yurddaş, 2019'da

hem şubelerde mağaza trafiğinin yüzde 5'in üzerinde arttığını hem de e-ticaretin ikiye katlandığını belirtiyor. Yurddaş, "2020'de de mağaza trafiğini artırıp enflasyonun üzerinde büyümeyi hedefliyoruz" diyor.

 

 


Geri Dön