28 / 03 / 2024

Bitcoin'in gözü o verilerde!

Bitcoin'in gözü o verilerde!

Haftaya ABD’de Enflasyon Verisi Açıklanacak! Bitcoin Etkilenecek mi? Peki, kripto paralarda son durum ne? İşte son dakika...



Dünyanın en büyük ekonomilerinden biri olan Amerika Birleşik Devletleri, son zamanlarda finansal piyasalar üzerinde güçlü bir etki yarattı. FED'in yükselen enflasyon nedeniyle faiz oranlarını yükseltmesi borsa ve kripto para sektöründe bir çöküşü tetikliyor. 

Önümüzdeki haftadan itibaren, Amerika Birleşik Devletleri'nde yıllık Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) yayınlanacak. 3 aydır üst üste yavaşlayan enflasyonun bu aydan itibaren tekrar düşmesi bekleniyor. 

Kriptopiyasasicom'da yer alan habere göre; enflasyon geçen ay yüzde 8,5'ten yüzde 8,3'e düşerken, beklentilerin yüzde 8,1'i Bitcoin'in değer kaybetmesine neden oldu.

Başarılı bir veri sağlayıcı olan TradingEconomics'e göre, ABD’de enflasyon beklentisinin yine yüzde 8.1 olduğu gözlenmekte.

Kripto parada deprem! Bitcoin’de sert yükseliş! Bundan sonra ne olacak?

Amerikan Merkez Bankası (FED) üyelerinin şahin açıklamaları ve faiz artış hamleleri, enflasyonun yüzde 8’in dahi altında açıklanmasını sağlayabilir.

ABD Merkez Bankası (FED) üyelerinin saçma sapan açıklamaları ve faiz açıklamaları enflasyonu yüzde 8'in altına bile çekebilir. 

Böyle bir senaryoda Ekim ayında birkaç yıl daha yükselmesi beklenen Bitcoin, altcoinlerin toparlanmasına izin verebilir. 

Bitcoin'e olan sosyal ilgi yerin dibinde!

Beklentileri veya geçen aya ait verileri aşan enflasyonist süreçlerin duyurulması, önde gelen kripto para biriminin 14.000-16.000 $ aralığına düşmesine neden oluyor. 

Bazı başarılı ekonomistlere göre enflasyon  bu ay keskin bir şekilde düşecek. Haziran ayında yüzde 9.1'e ulaşacağı tahmin edilen enflasyon şimdi düşebilir ve BTC'yi artırabilir.

Peki, kripto paralarda son durum ne? İşte son dakika...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön