25 / 04 / 2024

Bitlis Süphan Dağı Gençlik Merkezi kuruldu!

Bitlis Süphan Dağı Gençlik Merkezi kuruldu!

Bitlis'in Adilcevaz ilçesinde Adilcevaz Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Eğitim ve Kültür Derneği (ASYADER) bünyesinde Süphan Dağı Gençlik Merkezi kuruldu.



Bitlis'in Adilcevaz ilçesinde Adilcevaz Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Eğitim ve Kültür Derneği (ASYADER) bünyesinde Süphan Dağı Gençlik Merkezi kuruldu. 


İlçede açılışı yapılan Süphan Dağı Gençlik Merkezinde 11-21 yaş arasındaki gençlere satranç, halk oyunları ve masa tenisi başta olmak üzere bir çok alanda hizmet verilecek. Süphan Dağı Gençlik Merkezinin açılışını yapan Adilcevaz Belediye Başkanı Necati Gürsoy, ASYADER tarafından ilçeye çok güzel bir hizmet kazandırıldığını ifade ederek, "İlçemizde böyle bir mekanın açılmasını gençlerimiz açısından çok önemli buluyorum. Böyle mekanların açılmasından gerçekten çok mutlu oluyoruz. Çünkü böyle güzel mekanlarda vatanına, dinine, milletine ve bayrağına düşkün gençlerimizim yetişeceğini bilmek bizleri sevindiriyor. Bu mekanın açılmasında emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum. Allah hayırlı uğurlu etsin" dedi.


ASYADER Yönetim Kurulu Başkanı Bedrettin Aydın ise yaptığı konuşmada; "Derneğimiz bünyesinde açtığımız Süphan Gençlik Merkezi, İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı destekli bir projedir. Merkezimizde 11-21 yaş arası gençlerimize satranç, halk oyunları ve masa tenisi kurslarının yanı sıra gençlerimizin çevreye topluma karşı sorumlulukları hususunda manevi eğitimler ve seminerler vermeyi amaçlamaktayız. Ayrıca kurslarımızın yanı sıra gençlerimiz için kültür gezileri de düzenleyeceğiz. Projemizin uygulanmasında başta İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı olmak üzere İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne, Halk Eğitim Müdürlüğüne ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Ayrıca açılışımıza katılarak bizleri onurlandıran Belediye Başkanımız Sayın Necati Gürsoy'a, İlçe Müftümüze, Ak Parti İlçe Başkanına, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze ve tüm hemşerilerimize yürekten teşekkür ediyoruz" dedi.


Süphan Dağı Gençlik Merkezinin açılışına, Belediye Başkanı Necati Gürsoy, Başkan Yardımcısı İzzet Ekem, Ak Parti İlçe Başkanı A. Hamdi Tutçu, Belediye Meclis üyesi Cemil Günay, dernek başkanları M. Sait Binici, Bedrettin Aydın aydın ve vatandaşlar katıldı. İlçe merkezindeki Mezarlıklarda başlatılan ilaçlama çalışmalarının 15 gün boyunca devam edeceği bildirildi.


Habertürk


Geri Dön