28 / 03 / 2024

Bitlis ticaret merkezinin 2014 yılında tamamlanması hedefleniyor!

Bitlis ticaret merkezinin 2014 yılında tamamlanması hedefleniyor!

Yapımı devam eden 700 iş yeri kapasiteli Bitlis Ticaret Merkezi, kentin kaderini değiştirecek. İş yerlerinin ticaret merkezine taşınmasının ardından yapılacak çalışmalarla Bitlis yeni bir kimliğe kavuşacak.



Bitlis Deresi Islah Projesi kapsamında yapımı devam eden 700 iş yeri kapasiteli Bitlis Ticaret Merkezi, kentin kaderini değiştirecek.
Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKl) Başkanlığı ile Bitlis Valiliği, belediye ve Devlet Su İşleri tarafından 60 bin metrekare alan üzerine inşa edilecek ticaret merkezinin 2014 yılında tamamlanması hedefleniyor.
Kent merkezinden geçen Bitlis Deresi üzerindeki iş yerlerinin ticaret merkezine taşınmasının ardından yapılacak çalışmalarla Bitlis yeni bir kimliğe kavuşacak.
Bitlis Belediye Başkanı Fehmi Alaydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, proje kapsamındaki çalışmaların geçen yıl başladığım anımsatarak, çalışmaların hızla devam ettiğini söyledi.
Projenin bitmesinin ardından kent merkezindeki esnafla görüşeceklerini ve iş yerlerinin transferine başlanacağını anlatan Alaydın, "Ticaret merkezinin tamamlanmasıyla Bitlis Deresi üzerindeki iş yerleri buraya taşınacak. Derenin üstü açıldığında da kent rahat bir nefes alacak" dedi.
Alaydın, ticaret merkezinde 700 iş yeri bulunacağına ve alt katında 25 bin metrekarelik otopark olacağına değinerek, merkezde bürolar için 10 katlı bir ofis binası, belediye hizmet binası ve cami için de alan hazırladıklarını ifade etti.
Ticaret merkezinin karşısındaki alana da otel yapılacağını kaydeden Alaydın, bu konuda proje çalışmalarının devam ettiğini kaydetti.
"Esnafla iş yerlerini takas yapacağız" Belediye Başkam Fehmi Alaydın, iş yerinin konumuna ve metrekaresine göre esnafa ait yerler ile ticaret merkezindeki dükkanların takas edileceğine işaret ederek, projeden herkesin memnun olacağım ve devam edecek yatırımlarla bölgenin cazibe merkezi haline dönüşeceğini dile getirdi.
Alaydın, kompleks hakkında yeterli bilgilendirme olmadığından esnafın endişesi olduğuna değinerek, bu endişeleri giderecek her adımı idare olarak atmak zorunda olduklarını da söyledi.
Şehrin gelişmesi ve yeni bir kimlik kazanması adına herkesin fedakarlık yapması ve elini taşm altına koyması gerektiğini belirten Alaydın, "Bütün hemşehrilerimizin Biüis'in gelişmediği yönünde şikayetleri vardı. Biz de bu projeyle buna 'dur' dedik. Bu projeyle Bitlis hak ettiği yere gelecek" diye konuştu.


Ankara Son Söz

Geri Dön