19 / 04 / 2024

Bitlis'te villa şeklinde 5 sevgi evi açıldı!

Bitlis'te villa şeklinde 5 sevgi evi açıldı!

Aile ve Sosyal Politikalar Denizli İl Müdürü Mehmet Emin Çakan, 2015'te Bitlis merkezde korumaya muhtaç ve kimsesiz çocuklar için villa şeklinde 5 sevgi evi açtıklarını söyledi.



Sevgi evlerinde, 5 yıldızlı otel konforunda hizmet sunduklarını ifade eden Mehmet Emin Çakan, şöyle konuştu: "Bakıma muhtaç ve kimsesiz çocuklarımızı sevgi evlerine aldık. Bakıcı annelerimiz, psikolog, sosyolog ve diğer meslek elemanlarımızla 7 gün 24 saat bu çocuklarımıza ev ortamında hizmet sunmaktayız. Okula giden ve gitmeyen çocuklarımız var. Okula gidenler sabah kahvaltısını yapıp servisle okula gidiyor. Okula gitmeyen çocuklarımızı da çeşitli el sanatlarına, dikiş nakış ve bilgisayar gibi kurslarımıza gönderiyoruz. Sevgi evlerimizin açtığı satranç kursu var. Diğer illerdeki sevgi evleri arasında satranç yarışması düzenlendi. Folklor ekibimiz var. Çocuklarımız mayıs ayı sonunda Denizli'de ilimizi temsilen folklor yarışmasına katılacak. Tiyatro eğitimi alanlar var.


Çocuklara yoğun ilgi


Çocukları istedikleri her türlü sosyal, sportif ve kültürel kursa gönderiyoruz. Her zaman başlarında meslek elemanlarımız, nöbetçi amirlerimiz ve bakıcı annelerimiz bulunmaktadır. Ayrıca bakıcı anneler, sabah, öğle ve akşam yemeklerini çocuklarla beraber yemektedir." Çakan, "Tek amacımız vatana milletine bağlı, hoşgörülü, insanları seven, kendisini tanıyan, topluma yararlı olabilen çocuklar yetiştirmek. Evlerimizde 22 çocuk yaşamakta. Ama kapasitemiz 40 kişiliktir. 18 çocuk misafir edebilecek kadar kapasitemiz var." diye konuştu.




Diriliş Postası


Geri Dön