23 / 04 / 2024

Bitlis'teki 350 afet konutu yıkılmayı bekliyor!

Bitlis'teki 350 afet konutu yıkılmayı bekliyor!

Bitlis Rahvayerleşkesine, 2000yılında yaklaşık 11 milyon lira maliyetle yaptırılan 350 afet konutu kaderine terk edildi. 2010 yılında ihale edilen konutlar, bölge gerçekleri dikkate alınarak yapılmadığı için şimdiye kadar oturan olmamış.



Hak sahiplerine devredilen ve 2010 yılında çevre düzenleme ve kanalizasyon işleri ihale edilen konutlar, bölge gerçekleri dikkate alınarak yapılmadığı için şimdiye kadar oturan olmamış. 


Erdoğan 'yıkın' dedi Terk edilmiş şehir görüntüsü veren Bitlis girişindeki konutlar için dönemin Başbakanı Tayvip Erdoğan 'Kentsel dönüşüm' kapsamında yıkılması talimatı vermişti. Ancak halen kendi halinde duruyor. 


Çoğunlukla Bitlis ve ilçelerine bağlı köylerde yaşanan doğal olaylarda evleri zarar görenler için yaptırılan konutlarda ikamet edilmemesinin en büyük nedeni ise köydeki hak sahipleri için şehire ev yapılması. Ayrıca, bölgede ortalama bir ailede nüfusun en az 10 kişi olmasına rağmen konut büyüklüğünün 80 metrekare ile sınırlı tutulması da ayrı bir gerekçe. 15 yıldır boş bekleyen evlerin, sıvaları dökülmüş, kapı ve pencereleri ise kullanılmaz halde. Kaderine terk edilen konutlar, evsizlerin, alkoliklerin ve uyuşturucu bağımlılarının uğrak yeri olmuş durumda. 

Milyonlar heba oldu Konutların fiziki anlamda çok kötü bir yere yapıldığını belirten Bitlis Belediye Başkanı Hüseyin Olan, bu nedenle milyonlarca lira para harcanarak yapılan konutların kaderine terk edildiğini söyledi. 


Yurt Gazetesi


Geri Dön