26 / 04 / 2024

Blox Haliç'in 3. etap inşaatı eylülde başlayacak!

Blox Haliç'in 3. etap inşaatı eylülde başlayacak!

62 daireden oluşan Blox Haliç'te birinci etabın satışları tamamlandı ve teslimat Mart 2011'de yapılacak



İstanbul'da Büyükdere Caddesi'ne paralel alternatif  bir aks oluşturması nedeniyle Tekfen'den Sinpaş'a, Dap Yapı'dan Enyapı ve Sur Yapı'ya firmaların ofis ve konut projeleri başlattığı Kağıthane, eski sanayi bölgesi imajını terk ederek yepyeni bir kimliğe bürünüyor.

Ferro Döküm, Efesan Demir-Çelik gibi şirketlerinin yanı sıra denizcilik gibi farklı alanlarda faaliyet gösteren Efesan Grubu, Tekfen'den Sinpaş'a yatırımcıların birbiri ardına yeni projeler geliştirdiği Kağıthane'de büyüme karan aldı. İlçede büyüklüğü ve geniş sosyal alanlanyla özel sektörün gerçekleştirdiği ilk büyük konut projesi olan ve iki etaptan oluşan Blox Haliç projesine imza atan şirket, yine aynı bölgede üçüncü bir etaba başlamayı planlıyor.

Eylül'de start alıyor
Efesan Gayrimenkul Genel Koordinatör Yardımcısı Tevabil Üstündağ, ilk iki etaba çok yakın bir araziye konumlandırılacak bu yeni etapta 145 daire olacağını ve projeye Eylül'de başlayacaklarını açıkladı. İlçenin yabnm potansiyelinin gittikçe arttığını kaydeden Üstündağ, "Kağıthane Bölgesi, Büyükdere Caddesi'ne paralel alternatif bir aks oluşturması nedeniyle son dönemde başta ofis ve rezidans olmak üzere gayrimenkul projelerinin ve yahrımcılann çekim merkezi haline geldi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin 7 Tepe'ye 7 Tünel' projesi kapsamında inşa ettiği Dolmabahçe-Kağıthane tüneli, Cendere yolunun genişletilmesi ve Zincirlidere-Levazım otoyol tünel projesi, zaten tüm merkezlere yakınlığı ile bilinen bölgenin değerini aronyor. Bu nedenle Blox Haliç'in 3. etabı için Kağıthane'de 8 dönümlük bir arazi daha aldık" diye konuştu.

İlk iki etaptan farklı bir konseptle bu etapta yahrımcılann isteğini göz önüne alarak küçük dairelerin sayısını arhracaklannı kaydeden Üstündağ, "Büyüklüğü 75-250 m2 arasında değişecek dairelerin yarısına yakınını küçük daireli olarak tasarlıyoruz. 86-98 metrekare daireler, ilk iki etapta sadece 4 adetti" dedi.

Fiyatlar 305 bin liradan başlıyor
62 daireden oluşan Blox Haliç'te birinci etabın satışlarını tamamladıklarını ve teslimatın Mart 2011'de yapılacağını söyleyen Efektif Gayrimenkul Satış ve Pazarlama Müdürü Ayşegül Çakıcı ise "92 dairelik ikinci etapta satışların yüzde 65'ini tamamİadık. 86 metrekare ile 145 metrekare büyüklükte dairelerin yer aldığı projede 212 metrekarelik bahçe dubleksleri ile 249 metrekarelik çatı dubleksİeri bulunuyor. Fiyatlar ise 305 bin TL ile 633 bin TL arasında" diye konuştu. Projenin yüzde 75 ile 80'ne yakın bölümünü kredilendirdiklerini ifade eden Çakıcı, "Projede yüzde 15 peşinat ödeyenlerin 24 aya kadar sıfır faiz olanağı bulunuyor. 0.75 faiz oranı ile de 120 aylık kredi olanağı tanıyoruz. Birinci ve ikinci etap satışlarından 40 milyon dolar ciro bekliyoruz" dedi.

Ödüllü Mimar Han Tümertekin Tasarladı
10 bin 128 metrekarelik arsa üzerinde iki etapta toplam 154 konuttan oluşan Blox Haliç, Ağahan ödüllü dünyaca ünlü mimar Han Tümertekin tarafından projelendirildi. Açık havuzu, güneşlenme terasları, kapalı otoparkı, jeneratörü, fitness salonu, saunası, kafeteryası olan projede kameralı güvenlik hizmeti de sunuluyor.

Ömerli'de villa, Fethiye'de otel yapacak
EFEKTİF Gayrimenkul'ün elindeki arazi stoğunun 120 dönüm olduğunu açıklayan Efesan Gayrimenkul Genel Koordinatör Yardımcısı Tevabil Üstündağ, Ömerli'deki 90 dönümde 93 villa yapmayı planladıklarını kaydetti. Projeyi 2011 'de başlatacaklarını söyleyen Üstündağ, Fethiye'de denize sıfır olan 17 dönümlük arazilerini de otel olarak değerlendirebileceklerini dile getirdi. Efeska adındaki şirketleriyle İstiklal Caddesi'nde Garanti Bankası'nın restorasyonunu yürüttüklerini belirten Üstündağ, şöyle devam etti:

"Grup bünyesindeki şirketlerin aktif toplamı 280 milyon TL'yi buluyor. Hadımköy, Alibeyköy ve Gebze başta olmak üzere 120 bin metrekarelik arsa stoğumuz var. Kemerburgaz'ı araştırıyoruz. Şu an yüzde 20 olan gayrimenkul gelirimizin payını 5 yılda yüzde 50'ye taşıyacağız. Bu doğrultuda 5 yılda yıllık ortalama 50 ile 100 milyon TL'lik gayrimenkul cirosuna ulaşmak istiyoruz. Efektif Gayrimenkul'ü 2015'e kadar halka açmak da planlarımız arasında."

İlçede kim ne yatırım yapıyor?

■ Sütlüce Kongre Merkezi'nin açılmasıyla birlikte daha da canlanan bölgede ilk olarak eski elektrik santrali Santralİstanbul adıyla yenilenerek Bilgi Üniversitesi'nin kampusu haline getirildi ve bölgedeki ilk çekim merkezlerinden birini oluşturdu.
■ Hilton Worldvvide Oteller Grubu Double Tree markası ile bölgedeki turizmden pay almak için yattrıma başladı.
■Tefken-OZ Gayrimenkul tarafından inşa edilecek ofis projesi, Dap Yapı tarafından eski Polisan fabrikası yerine yapılacak rezidans ve ofis projesi, Enyapı tarafından Kağıthane merkezde yer alan mermer atölyelerinin yerine yapılacak AVM projesi projelerden bazılarını oluşturuyor.
■Sur Yapı, Hayat Kimya'ya ait arsaya AVM, Sinpaş ise Kâğıthane'de Dap Yapı ile Polisan'ın ortaklaşa proje geliştireceği eski Polisan Fabrikası'nın yanında kendi arsalarına ticari gayrimenkul projesi geliştirecek.
■ Beşler Sucuk, Silivri'de 20 milyon dolarlık yatırımla kurduğu yeni tesisin devreye girmesiyle birlikte Kağıthane'de 15 dönüm üzerine kurulu olan fabrika arazisine bir rezidans projesi planlıyor.
■ Bodrum Kempinski Oteli'nin sahibi olan Aysir Turizm, otelin yüzde 75 hissesini alan Kazak ortağı ile Sütlüce'de bir ofis projesine başladı. Uras&Dilekçi Mimarlık tarafından tasarlanan proje 32 bin metrekare kapalı alan üzerinde inşa edilecek.
Nihal Yuvacan/Vatan


Geri Dön