29 / 03 / 2024

BM İklim Değişikliği Konferansı Varşova'da başladı!

BM İklim Değişikliği Konferansı Varşova'da başladı!

Birleşmiş Milletler ( BM ) İklim Değişikliği Konferansı, Polonya'nın başkenti Varşova' da başladı. Konferansın açılışında BM İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi Genel Sekreteri Christiana Figueres konuştu...



Konferansın açılışında konuşan BM İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi Genel Sekreteri Christiana Figueres, gelecek nesillerin yaşayabileceği bir dünya için daha fazla iklim güvenliğinin sağlanması gerektiğini vurguladı. 


Filipinler'in doğusunda binlerce kişinin ölümüne neden olan Haiyan tayfununun iklim değişikliğinin etkilerini tüm korkunçluğu ile bir kez daha gözler önüne serdiğine işaret eden Figueres, tüm dünyanın bundan ders alması gerektiğini belirtti. 


Polonya Çevre Bakanı Marcin Korolec'in evsahipliğini yaptığı konferansa çeşitli ülkeler ve uluslararası örgütlerden binlerce yetkili katılıyor. İki hafta sürecek konferans, iklim değişikliği ile mücadelenin daha etkin hale getirilmesini amaçlıyor. 


BM İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi'ne taraf 195 ülke, 2011 yılında Durban'da yapılan konferansta iklim değişikliğiyle ilgili yeni bir küresel anlaşmanın 2015 yılına kadar imzalanması ve 2020'den itibaren yürürlüğe girmesi gerektiği konusunda anlaşmaya varmıştı. 


Brezilya'nın Rio de Janeiro kentinde 1992 yılında düzenlenen “Rio Çevre ve Kalkınma Konferansı”nda imzaya açılan BM İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi, 21 Mart 1994 tarihinde yürürlüğe girmişti.


AA


Geri Dön