25 / 04 / 2024

BNG, Alsaud ile Riyad'da 2 mağaza açacak!

BNG, Alsaud ile Riyad'da 2 mağaza açacak!

BNG markasını yaratan Nilgün Gülen ve de eşi Bülent Gülen, dünyaya yayıldı. Ortadoğu’da atağa kalkan BNG, Riyad’da Kraliyet Ailesi’ne mensup Alsaud ile 2 mağaza açacak



BNG markası 7 yıl önce yola çıktı. İzmirli tasarımcı Nilgün Gülen ve tekstilci eşi Bülent Gülen’in elinde büyüdü marka. Ben markayı Tünel’de keşfetmiştim. Nilgün Gülen’le o zaman yaptığım röportajda, “Kendi giymek istediğim kıyafetleri yapıyorum ve fonksiyonel kıyafetler hazırlıyorum” demişti.


Ve 7 yıl içinde gelinen noktada küçücük bir mağazada başlayan BNG öyküsü Japonya’dan Amerika’ya Çin’den Riyad’a kadar uzandı. 2013 yılı başından beri fonlarla görüşüyor BNG kurucuları, markalarını büyütmeyi hedefliyorlar. Bu arada önümüzdeki aylarda BNG, Riyad’ta 2 mağaza birden açacak.


Japonya’da daha pahalı


- BNG 7 yıldır var ama siz daha öncesinde de tekstille ilgileniyordunuz. Ne oldu da BNG doğdu? Ne tetikledi sizleri?

N.G: 7 yıl oldu. Gerçekten de hızlı oldu. Biz önceden tekstil işindeydik ama yön değiştirdik.


B.G: Tünel’deki mağazayla başladık.


N.G: Tüneli seçmemiz tesadüf değil. Orası çok özel bir yer. Dokusu bize çok uyuyordu. Bizde aslında ilk bu işe yurtdışından başladık. 6 ayda bir fuarlara katılıp farklı ülkelere satış yapıyorduk. İyi bir grafiğimiz vardı. Ben ilk Tünel’e gittiğimde etkilenmiştim. Şimdi aynı heyecanı Hasköy’de de hissediyorum. Tünel’deki mağazada tasarımlarımız çok ilgi gördü. Oradan sinerji yarattık. Çok küçük bir mağaza olmasına rağmen oradan çok ciddi yabancı müşteri yakaladık.



B.G: Lokomotif oldu bizim için orası. Daha sonra yine özel bir yerde mağaza açtık. İkinci mağaza Alaçatı’da oldu. Biliyorsunuz eşim de sizin gibi İzmirli. Son yıllarda Alaçatı da çok özel bir adres.


- Tasarımlarınız Japonya’da daha pahalıya mı satılıyor?


N.G: Japonya’da evet daha pahalı her şey. Bugün Japon distribütörümün en pahalı markalarından biriyim. İki farklı yerde satılıyorum. Dünyada en bilinen adreslerden ikisi Takashimaya, İsetan. Perakende sektöründe bunlar çok kuvvetli isim.


- Japonya’dan Amerika’ya kaç noktada satılıyorsunuz? Yeni açılacağınız adresler var mı?


B.G: 200 noktayı geçti. Ortadoğu’da ataktayız. Çok ilgi gördü BNG oralarda.


N.G: Ortadoğu’da da sofistike ürünlere meraklılar. 2 yıl önce biz gezdik o coğrafyayı. Riyad, Cidde her yere gittim. İnsanların farklılığa ihtiyacı var. Tasarıma düşkünlük var.


N.G: Amerika’da BNG 20 butikte satılıyor. 50 butikle İtalya’da satılıyoruz. Bunların hepsi tasarımcı ürünü satan yerler. Daha sonra en çok Japonya’da satılıyoruz. Türkiye’de 14 noktada satılıyoruz. İstanbul’da 3 noktadayız. İstanbul’da 3-4 nokta daha açacağız 2014 yılında. Bu yaz Yalıkavak’ta Palmarina’da açtık. Çok ilgi gördü.


Şubat ve Mayıs’ta


- Nereler ver önümüzdeki dönemde?


N.G: Şubat ve Mayıs aylarında Riyad’ta 2 mağaza açıyoruz. Kraliyet Ailesi’ne mensup Alsaud Ailesi ile anlaşma yaptık. Onlarla birlikte açacağız mağazamızı. Suudi Arabistan ve Emirlikler’de bu aileyle yaptığımız ortaklıkla büyüyeceğiz. Riyad’ta Al Negoud Mall ve Kempinski Burj Rafal Boulevard’ta mağaza açacağız.


EL YAPIMI AYAKKABI GETİRİYOR


- Ayakkabı, ev ürünleri ve çantalar da mı satmaya başladınız?


N.G: Benim senelerdir kullandığım ev parfümü markası, ayakkabı markaları ve çanta markalarını getiriyoruz. Artık kendi çantalarımızı yapmaya başladık. Trippen adlı el yapımı ayakkabı markasını getiriyoruz. Fransız ev ürünleri markaları da getiriyoruz. Bize özel yüzük yapılıyor. Ben tasarlıyorum, yaptırtıyorum, Miami’de yapılıyor.


Fonlarla 2013 başından beri görüşüyoruz


- Silk&Cashmere, Koton gibi markalar yabancı ortaklıklar kurdular. Sizinle ilgilenen fonlar, yatırımcılar var mı?


B.G: Görüşmeler yaptık. 2013 başından bu yana istekler oldu. Bizim de alt yapımızı kuvvetlendirmeye ihtiyacımız var. Yurtdışı hedeflerimiz de büyük. Tasarımcı kimlikli marka olmanın avantajları da var. Şimdilik görüşmeler var diyebilirim.


- Tasarım markası olarak mağazalaşma konusunda sınırlarınız nedir?


N.G: Franchise isteniyor. Ama 20 mağazayı da geçmek istemiyoruz. Çok mağaza bize uygun değil, fabrikasyona girer.


Ancak yurtdışında mağazalaşma farklı ülkelerde birer ikişer mağaza şeklinde hızlanacak gibi.

Vatan/Elif Ergu


Geri Dön