19 / 04 / 2024

Bodrum bilim kenti olmayı hedefliyor!

Bodrum bilim kenti olmayı hedefliyor!

Teşekkür plaketi verilen ve uzun yıllar Bodrum'da Belediye Meclis Üyeliği yapan Hüseyin Yıldızhan, "Bodrum'un bir 'Bilim kenti' olarak da anılması için çalışmalarımız sürecek" dedi.




Muğla'nın Bodrum ilçesi, Türk Fizik Derneği Yaz Okulu'na 10. kez ev sahipliği yaptı. Bodrum Belediyesi Nurol Kültür Merkezi'nde başlayan ve 6 gün süren programda bu yıl "Uluslararası Katılımlı Parçacık Hızlandırıcıları ve Dedektörleri" konusunun ele alındığı yaz okuluna 50 fizikçi ve 80 öğrenci katıldı. Katılımcılar, Bodrum'un, bu tür programlarla deniz, kum güneş ve eğlencenin yanı sıra bilim kenti olma yolunda da ilerlediğini söyledi. 


Ders ve deney

Türk Fizik Derneği 10. Uluslararası Katılımlı Parçacık Hızlandırıcıları ve Detektörleri Yaz Okulu Düzenleme Kurulu Başkanı Doç. Dr. Cüneyt Çeliktaş, "2005 yılından beri düzenli olarak her yıl gerçekleştirdiğimiz yaz okullarında bu yıl derslerle beraber deneylerle güçlendirilmiş bir program yaptık" dedi.

Yaz Okulu Bilim Kurulu Başkanı Prof. Dr. İsa Dumanoğlu da, "Ülkemizde bunca gelişmelerin ışığında yetişmiş elemana olan ihtiyacımız gittikçe artmaktadır. Onun için gençlerin bu alanda yetişmesi ve bu yolda yapılan çabalara katkı sunması oldukça önemli" diye konuştu.  Ankara  Üniversitesi'nden Hızlandırıcı Teknolojileri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Ömer Yavaş ise, "Biz şimdiden öngörüyoruz ki, 21. yüzyıl, atomun çekirdeğinin içinden çıkan bir yüzyıl olacak. Dolayısıyla parçacık fiziği, nükleer fizik, detektör teknolojileri, hızlandırılmış teknolojileri derken bilgiyi, atomun çekirdeğinden çıkarıp uygulamaya, teknolojiye dönüştürecek bir süreç yaşanmaya devam ediyor" dedi. Türk Fizik Derneği Genel Başkanı Prof. Dr. Baki Akkuş ise, "Kültür ve turizm merkezi olan Bodrum'da, büyük bir tarihi geçmişe sahip olan böylesine değerli bir yerde uzun yıllar kongreler düzenlemekten, fizik topluluğu olarak büyük bir mutluluk duyuyoruz" diye konuştu. Akkuş tarafından teşekkür plaketi verilen ve uzun yıllar Bodrum'da Belediye Meclis Üyeliği yapan Hüseyin Yıldızhan ise, "Bodrum'un bir 'Bilim kenti' olarak da anılması için çalışmalarımız sürecek" dedi.



Yeni Asır


Geri Dön