18 / 04 / 2024

Bodrum Gökçebel'de Yat Limanı imarlı arazi özelleştiriliyor!

Bodrum Gökçebel'de Yat Limanı imarlı arazi özelleştiriliyor!

Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından, Bodrum Gökçebel Köyü'nde yer alan 63 bin 404 metrekarelik Yat Limanı imarlı arsanın işletme hakkı verilmesi özelleştiriliyor. 5 milyon TL geçici teminat bedeli ile yapılacak olan ihaleye teklifler 22



TAŞINMAZ “SATIŞ” VE “İŞLETME HAKKI VERİLMESİ” YÖNTEMLERİYLE ÖZELLEŞTİRİLECEKTİR


Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığından:


4046 sayılı Kanun hükümleri kapsamında Özelleştirme İdaresi Başkanlığınca (İdare) tablodaki taşınmaz “satış” ve “işletme hakkı verilmesi” yöntemleriyle özelleştirilecektir.


İhale Konusu Varlık : Muğla ili, Bodrum ilçesi, Gökçebel köyü; 940, 941, 943, 947 ve 948 parsel numaralı toplam 332.127,93 m2 yüzölçümlü arsanın satışı, Yat Limanı imarlı 942 parsel numaralı 63.404,96 m2 yüzölçümlü arsa ile ön kısmında bulunan Devletin hüküm ve tasarrufu altındaki deniz yüzeyi, kıyı, dolgu ve mendirek alanının işletme hakkının verilmesi.


Geçici Teminat Bedeli (TL) : 5 milyon TL


İhale Şartnamesi ve Tanıtım Döküman Bedeli (TL): 15 bin TL


Son Teklif Verme Tarihi : 22 Aralık 2014


1 - İhale, pazarlık usulü ile gerçekleştirilecektir. İhale Komisyonunca gerekli görüldüğü takdirde ihale, pazarlık görüşmesine devam edilen teklif sahiplerinin katılımı ile açık artırma suretiyle sonuçlandırılabilir.

2 - İhaleye katılabilmek için ihale konusu varlık için İhale Dokümanı alınması ve tekliflerin İdarenin Ziya Gökalp Caddesi No: 80 Kurtuluş/ANKARA adresine son teklif verme günü saat 17:00’ye kadar elden teslim edilmesi zorunludur.

3 - İhale Dokümanı bedelleri İdare’nin;

- Halkbank A.Ş. Kamu Kurumsal Şubesi/ANKARA nezdinde bulunan TR**********************06 numaralı Özelleştirme Fonu Vadesiz Satış ve Temettü Gelirleri Türk Lirası,

- T.C. Ziraat Bankası Kamu Kurumsal Şubesi/ANKARA nezdinde bulunan TR**********************38 numaralı Özelleştirme Fonu Vadesiz Türk Lirası,

- Vakıfbank A.Ş. Merkez Şubesi/ANKARA nezdinde bulunan TR**********************67 numaralı Özelleştirme Fonu Vadesiz Türk Lirası hesaplarından birine yatırılacaktır.

Dekontta, katılımcının ismi (katılımcının Ortak Girişim Grubu (OGG) olması halinde OGG’nin veya üyelerinden birinin adına düzenlenmiş olması yeterlidir) ile “Muğla ili, Bodrum ilçesi, Gökçebel köyündeki taşınmazın İhale Şartnamesi ve Tanıtım Dokümanı Bedeli” ifadesi yer alacaktır.

4 - Özelleştirme ihalesi, 2886 sayılı Devlet İhale Kanununa tabi olmayıp İdare ihaleyi yapıp yapmamakta, dilediğine yapmakta ve teklif verme süresini belirli bir tarihe kadar veya bilahare belirlenecek bir tarihe kadar uzatmakta serbesttir.

5 - Özelleştirme işlemleri her türlü vergi, resim, harç ve KDV’den muaftır.

6 - Ayrıca 0 312 585 84 52/0312 585 84 54 numaralı telefonlardan ve www.oib.gov.tr adresinden ihaleye ilişkin bilgi alınabilir.

9826/1-1


Geri Dön