18 / 04 / 2024

Bodrum Konacık'ta 11 milyon TL'ye icradan satılık gayrimenkul!

Bodrum Konacık'ta 11 milyon TL'ye icradan satılık gayrimenkul!

T.C. Bodrum 1. İcra Dairesi, Muğla ili, Bodrum ilçesi, Konacık Mahallesi 192 ada 80 parselde yer alan gayrimenkulü 11 milyon TL'ye satıyor...



T.C. Bodrum 1. İcra Dairesi tarafından, Muğla ili, Bodrum ilçesi, Konacık Mahallesi 192 ada 80 parselde yer alan gayrimenkul 11 milyon TL'ye satışa sunuldu. Gayrimenkulün satış ihalesi 28 Nisan tarihinde saat 11:00'de gerçekleştirilecek.

Bodrum Konacık ta 11 milyon TL ye icradan satılık gayrimenkul!

İlan metni: 

T.C. BODRUM 1. İCRA DAİRESİ 2019/565 TLMT.

TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI

Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri :
1 NO'LU TAŞINMAZIN
Özellikleri : Muğla İl, Bodrum İlçe, 192 Ada, 80 Parsel, KONACIK Mahalle, AÇIKKIRLAR Mevkii, 1.167,43 m², 3 Katlı Betonarme Bina ve Arsası nitelikli Taşınmazın tamamı halen borçlu adına kayıtlıdır. Taşınmaz Bodrum-Turgutreis Karayolunun Konacık-Açıkkırlar mevkiindeki bölümüne cepheli konumdadır. Taşınmazın diğer kenarı ise caddeye bağlanan Nene Hatun Sokağa cepheli konumdadır. Taşınmaz Bitez Adliye Kavşağı olarak bilinen kavşağa 100 m, Bodrum Adliyesine 550 m, Bodrum Merkeze yaklaşık 6.4 km mesafede bulunmaktadır. Konacık, ilçenin ticari işlemlerinin devam ettiği ikincil bir merkez konumundadır. Tarımsal potansiyelin az olduğu yerleşimde, ekonomi daha çok ticarete yönelik hizmetler sektörüne dayanmaktadır. Taşınmazın bulunduğu cadde boyunca orta ve büyük ölçekli ticari işletmeler yoğunluk kazanmıştır. Çevre ve komşu parseller üzerinde çok sayıda mobilya, dekorasyon, benzin istasyonları, gıda ve inşaat marketleri, ofis ve bayilik türü işletmeler yer almakta olup bölgedeki yapılaşma yoğunluğu %100 oranlarına ulaşmıştır. İhtiyaç noktalarına yürüme mesafesindedir. Taşınmaz Bodrum Belediyesi sınırları içerisinde yer almakta olup belediyenin (Şebeke suyu, kanalizasyon, toplu taşıma, çöp toplama hizmetleri, sokak aydınlatması) ile elektrik, tlf gibi bölgede mevcut diğer tüm altyapı hizmetlerinden faydalanmaktadır. Yapılan incelemelerde konu parsel üzerinde üç katlı betonarme bir binanın imal edildiği, Binanın her üç katının halen Emtes Elektrik Malzemeleri işletmesi olarak kullanıldığı görülmüştür. Parsel içindeki üç katlı bina açık ve kapalı alanlar dahil tabanda 330,51 m² toplam 991,53 m² kullanım alanına sahiptir. Yapılan incelemelerde binanın bodrum, zemin ve 1.katlarının elektrik malzemeleri, satış mağazası olarak kullanılmadığı ve içeriden merpenle tripleks bina olduğu, Bodrum katının malzeme depolama ve stoklama alanı olarak kullanıldığı, Zemin katının elektrik malzeme satış mağazası olarak kullanıldığı, zemin katında 1 adet wc nin olduğu, 1.katının ise muhasebe-mühendis ofisleri, mutfak-wc bölümlerinden oluştuğu görülmüştür. Binanın arka cephesinin parke taş kapla yapıldığı, yan taraftan araçla bodrum katına malzeme aktarımlarının yapıldığı, aynı zamanda zemin kattan 1.kata yan taraftan da merpenle girişin verildiği, keşif tarihi itibari ile binanın bir eksiğinin bulunmadığı, bakımlı ve temiz olduğu, betonarme binanın doğramlarının alüminyum, zemin kaplamalarının seramik kaplama, tavanlarının asma tavan olarak yapıldığı görülmüştür. Bina 3.Sınıf 3A Grubu yapı özelliklerinde malzeme ve işçilikler ile imal edilmiştir. Olumlu etkenler: Anayola sıfır olması, Bitez kavaşağına yakın olması, Yapının bakımlı olması. Olumsuz etkenler: Olumsuz etki görülmemiştir. Denilmiştir.
Yüzölçümü : 1.167,43 m²
İmar Durumu : Bodrum Belediyesinden bilirkişi tarafından edinilen bilgilere göre konu Bodrum İlçesi, Konacık Mahallesi, Açıkkırlar Mevkii, 192 ada, 80 parselin 1/1000 ölçekli Konacık Revizyon-İave Uygulama İmar planında Emsal; 0,40yoğunluklu Ticaret alanında kaldığı belirlenmiştir. Parsel üzerinde kat mülkiyeti tesis edilmiştir. Denilmiştir.
Kıymeti : 11.000.000,00 TL
KDV Oranı : %18
Kaydındaki Şerhler : Tapu kaydındaki gibidir.
1. Satış Günü : 28/04/2021 günü 11:00 - 11:05 arası
2. Satış Günü : 28/05/2021 günü 11:00 - 11:05 arası
Satış Yeri : BODRUM ADLİYESİ GİRİŞİ-ADLİ SİCİL BÜROSU CAMININ ÖN TARAFI

Satış şartları :

1- İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanın yirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50'sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşinci günden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50'sini,rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV,1/2 tapu harcı ile teslim masrafları alıcıya aittir. Tellâllık Harcı, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir. (Alacakları rehinli olan alacaklıların satış tutarı üzerinden rüçhan hakları vardır. Gümrük resmi ve akar vergisi gibi Devlet tekliflerinden muayyen eşya ve akardan alınması lazım gelen resim ve vergi, rehinli alacaklardan sonra gelir.)

3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.

4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.

5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

6- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2019/565 Tlmt. sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.


Geri Dön