23 / 04 / 2024

Bodrum Küdür Yarımadası'ndaki plaj işletmeleri kaldırılıyor! 

Bodrum Küdür Yarımadası'ndaki plaj işletmeleri kaldırılıyor! 

Küdür Yarımadası'nın kesin korunacak hassas alan olarak tescil ve ilan edilmesi üzerine, plajdaki işletmelerin tahliye işlemleri başlatıldı. Yasal süreci bitirilen tesislerden biri bugün kaldırıldı...



Küdür Yarımadası'nın Doğal Sit Alanı "kesin korunacak hassas alan" olarak tescil ve ilan edilmesinden sonra Bodrum Belediyesi ekipleri harekete geçti. Ekipler bölgede yer alan plajlarla ilgili çalışmalara başladı.

Cumhuriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras ve bazı sivil toplum örgütleri ile çeşitli inisiyatiflerin çabaları sonucunda korumaya alınan Yalıkavak-Küdür Yarımadası'ndaki plaj işletmelerinden biri olduğu yerden kaldırıldı.

Kararın ilan edilmesiyle birlikte ilk olarak Başkan Arası'ın talimatıyla, Bodrum Belediyesi Teftiş Kurulu Müdürlüğü ilgili belediye birimini bilgilendirerek bölgedeki işletmelerin tahliye işlemleri için yasal sürecin başlatılmasını iletti. Konuya ilişkin çalışmalarını vakit kaybetmeden başlatan Yapı Kontrol Müdürlüğü ekipleri Küdür Yarımadası'nda faaliyet gösteren iki plaj tesisinin yetkililerine tahliye için tebligat gönderildi.

Yasal süreci bitirilen işletmelerden biri bugün Yapı Kontrol Müdürlüğü ekiplerinin denetiminde, kendi imkanları ile yıkım ve söküm işlemlerini başlatarak tesisini kaldırdı.

Bahse konu bölgedeki diğer işletme için yasal sürecin devam ettiği belirtildi. 

Bodrum’da 10 ayda 353 kaçak yapı yıkıldı!

Muğla Bodrum'da bazı bölgeler kesin korunacak hassas alan ilan edildi!

 


Geri Dön