25 / 04 / 2024

Bodrum Milas Havalimanı herkesi kendine hayran bırakıyor!

 Bodrum Milas Havalimanı herkesi kendine hayran bırakıyor!

5 milyon kapasiteli, Avrupa’da eşi benzeri bulunmayan Bodrum Milas Havalimanı başını kaldıran herkesi kendine hayran bırakıyor





Sıcak ve doğal atmosferiyle, bir seyahat noktası olmaktan öte, bölgenin özel alanı olan Bodrum Milas Havalimanı tatil için gelen yerli ve yabancı turistleri; dokuma tezgâhı görüntüsü taşıyan tavanlarında ki yerel motiflerle görenleri kendine hayran bırakıyor


Dünyada eşi benzeri olmayan ve Bodrum’un bölgenin kimliğini yansıtan tasarım harikası bu tavan uygulaması şimdiden yörenin görülecek yerleri arasına girmiş durumda. Havalimanına gelen yolcuların başlarının yukarıda olması beğeniyi gözler önüne seriyor.


Saz şeklinde Alüminyumlar kullanıldı…


100 bin metrekare alanda 5 milyon yolcu kapasitesine sahip olan Bodrum Milas Havalimanı, insanda pozitif duygular uyandırıyor ve ilk defa ziyarete gelenlere şehrin kültürü hakkında bilgi veriyor. ASPEN Integra Metal Asma Tavan Sistemleri’nin özel tasarımı olarak, saz şeklinde alüminyum çubukların bir araya gelmesiyle üretilen tavanlara, dokuma tezgahı görüntüsü verilmiş. 


Rahatlatan bir atmosfere sahip…


Bodrum Milas Havalimanının iç mekânında kullanılan minimum düzeyde kolon kesintisiz ve ferah alanlar sağlıyor. Estetik kaygı ile brüt beton olarak bırakılan taşıyıcı kolonlar güvenlik duygusunu pekiştiriyor.  Az kullanılan kolonların sağladığı genişlik duygusu ve gün ışığını en üst düzeyde alan tavan uygulaması, yolcuların en sıkıntılı olduğu arama ve pasaport kontrol noktalarında bile yolculuk gerginliğini hafifletiyor. 


Eşsiz güzelliklere sahip olan, eski adı Halikarnassos (bir antik kent) olan Bodrum, kuzeyden Güllük Körfezi, güneyden Gökova Körfezi ile çevrili ilçe Muğla’nın güney batısında yer alıyor. Bodrum Havalimanı da eşsiz güzelliklerinden biri olarak ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor.



Geri Dön