19 / 04 / 2024

Bodrum Ortakent Yahşi beldesinde evler yolun ortasında kaldı!

Bodrum Ortakent Yahşi beldesinde evler yolun ortasında kaldı!

Bodrum'un Ortakent Yahşi beldesinde yapımı devam eden yolun güzergahında bulunan 2 ev ve arazilerin kamulaştırılamaması nedeniyle yol yapım çalışmalarına ara verildi



Ortakent Yahşi Belediye Başkanı Mehmet Onur Şahbaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bodrum'u Turgutreis beldesine bağlayan ve Ortakent Yahşi'den geçen yolun yapımına Karayolları tarafından yapımına 2009 yılında başlandığını anlattı. Yol üzerindeki 2 ev ve arazilerin henüz kamulaştırılamadığına dikkati çeken Şahbaz, bu nedenle evlerin yol ortasında kaldığını ve yol yapım çalışmalarına ara verildiğini kaydetti.


İmar Kanunu'nun 18. maddesine göre yolun terkinin sağlandığını belirten Şahbaz, ''Ama yol üzerinde 10 bin metrekare tarım arazisi olduğu için, imar planına dahil edilememişti. Hem bu alan hem de yol üzerindeki 2 ev kamulaştırılamamıştı'' dedi. 


Şahbaz, Karayolları yetkililerinin geçen hafta gelerek ev ve arazi sahipleriyle görüştüğünü ve sorunun büyük ölçüde çözüldüğünü kaydetti. 


Resmi sözleşmelerin bir kaç hafta içinde imzalanabileceğini anlatan Şahbaz, ''Ev ve arazi sahiplerinin paraları ödenerek kamulaştırmalar sağlanacak. Yol üzerindeki evler bir kaç hafta içinde yıkılacak ve asfaltlama çalışmaları başlayacak. Yol, ekim ayında kavşaklarıyla kullanıma açılacak'' diye konuştu. 


Yol üzerindeki evin sahibi Murat Mermer ise evinin ve çevresindeki arazinin tapulu mülkü olduğunu ifade etti. Yol yapım çalışmaları sırasında 74 zeytin ve yaklaşık 25 incir ağacının kesildiğini belirten Mermer, ''Yol üzerinde 7,5 dönüm arazi ve bir evim var. Evime 27 bin lira, arazimin dönümüne ise 175 bin lira değer biçildi. Ama parası henüz verilmedi. Paramı verirlerse evi yıkabilirler. Zaten yol çalışmaları nedeniyle topraklar kapımıza kadar geldi'' dedi. 


AA


Geri Dön