20 / 04 / 2024

Bodrum Tilkicik Koyu Yat Limanı projesi iptal edildi!

Bodrum Tilkicik Koyu Yat Limanı projesi iptal edildi!

Bodrum Tilkicik Koyu'na yapılması planlanan yat limanı projesi kapsamında koya metrekarelerce dolgu yapılmak isteniyordu ancak proje iptal edildi.



Akdeniz fokları ve deniz çayırları gibi koruma altındaki türlere evsahipliği yapan Bodrum Tilkicik Koyu’na inşa edilmesi planlanan Epique Island Marina (Yat Limanı) projesinin iskele ve kıyı düzenlemesine ilişkin imar planları Kültür ve Turizm Bakanlığı  tarafından iptal edildi.

Cumhuriyet'ten Hazal Ocak'ın haberine göre, yarımada üzerinde “Epique Island” ismiyle 75 müstakil villa, 50 suitli butik otel projesine başlandı. Projeyi inşa eden şirket Tilkicik Koyu'na Yat Limanı projesi için başvurdu. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı projeye ilişkin “Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) gerekli değildir” kararı verdi

İTİRAZLAR DİKKATE ALINDI

Bölge sakinleri karara itiraz etti ve dava açtı. Muğla 2. İdare Mahkemesi de bakanlığın bu kararını iptal etti. Bölge sakinleri mahkeme kararı üzerine, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından onaylanan projenin iskele ve kıyı düzenlemesi amaçlı büyük ve küçük ölçekli imar planlarının da iptal edilmesini talep etti. Bakanlık bölge sakinlerinin itirazlarını dikkate alarak planlarını iptal etti. Proje kapsamında koya metrekarelerce dolgu yapılacaktı. Kazıklı yüzer beton şeklinde dalgakıran ve 3 yüzer iskele yapılması planlanıyordu. 

Kararı Cumhuriyet'e değerlendiren Bodrum Tilkicik Koyları Girişimi sözcüsü Murat Kaynar konuyla ilgili olarak,  “Bakanlığın Epique Island projesi kıyı imar planlarını iptal etmesi kıyılarımız, denizimiz için son derece yerinde bir karar olmuştur. Devlet yanımızda durmuş ve bir tabiat katliamı önlenmiştir” dedi.


Geri Dön