29 / 03 / 2024

Bodrum ve Çeşme'de ortalama konut fiyatı 2 milyon TL'ye çıktı!

Bodrum ve Çeşme'de ortalama konut fiyatı 2 milyon TL'ye çıktı!

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınıyla yazlık bölgelere talep arttı. Gözde tatil bölgeleri arasında yer alan Bodrum ve Çeşme'de ortalama konut fiyatı 2 milyon TL'ye yükseldi.



Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınıyla yazlık bölgelere talep arttı. Yazlık bölgelerdeki artan talep fiyatları da etkiledi. Ege bölgesinin en öne çıkan yerleri arasında yer alan Bodrum ve Çeşme’de son dönemlerdeki artışın da etkisiyle ortalama konut satış fiyatları 2 milyon liraya yükseldi. Sahil kesimlerinde fiyatların düşük olduğu yerler tercih edilirken, öne çıkan şehir ise Aydın oldu. Kuşadası’nda konut fiyatlarında son 1 senelik değer artışı yüzde 60, son 4 senelik değer artışı da yüzde 166 şeklinde oldu.

Bodrum ve Çeşme de ortalama konut fiyatı 2 milyon TL ye çıktı!

Endeksa Pazarlama ve Satış Grubu Başkanı Aylin Daylan konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada Aydın ilindeki konut metrekare satış fiyatlarının Çeşme’nin neredeyse üçte biri olduğunu kaydederek, “Aydın fiyat düşüklüğünün yanı sıra ulaşım kolaylığı ve gelişmiş yaşam alanları ile öne çıktığı için cazip yatırım bölgeleri konumumda bulunuyor. Çeşme ise; Türkiye genelinde en fazla değer artışı görülen bölgeler arasında yer alıyor. Bunun sebebi ise İstanbul –  İzmir  otoyolunu yapımı ile İstanbul’dan Çeşme’ye ulaşım kolaylaşmıştı ve bölgedeki emlak fiyatlarını artırmıştı. Sonrasında başlayan pandemi ile yazlık bölgelere olan talep önemli ölçüde arttı ve ulaşım kolaylığı ile Çeşme yine bu dönemde öne çıkan bir bölge oldu. Yakın zamanda yaşanan İzmir depremi de İzmir’in yazlık bölgelerindeki müstakil konutlara talebi artırdı” diye konuştu. Resmi olarak açıklanan Endeksa verileri şu şekilde:

Aydın Kuşadası’nda ortalama konut metrekare satış fiyatı 5 bin 263 TL

Aydın Kuşadası ilçesinde konut fiyatlarında son 1 senelik değer artışı yüzde 60, son 4 senelik değer artışı da yüzde 166. Kuşadası ilçesinde ortalama konut metrekare satış fiyatı ise 5 bin 263 TL şeklinde açıklanırken, ortalama konut fiyatı 799 bin 976 TL'ye ulaştı. Yine Aydın Didim’de de son 1 senelik değer artışı yüzde 51, son 4 senelik değer artışı ise da 174, ortalama konut metrekare satış fiyatı da 5 bin 25 lira, ortalama konut fiyatı 653 bin 250 lira şeklinde belirlendi.

Bodrum ve Çeşme de ortalama konut fiyatı 2 milyon TL ye çıktı!

Çeşme’de ortalama konut fiyatı ne kadar?

İzmir'in Çeşme ilçesinde konut satış fiyatlarındaki senelik değer artışı yüzde 60.4 senelik  değer artışı da yüzde 130 şeklinde olurken, tatilcilerin gözdesi Çeşme’de ortalama konut metrekare satış fiyatı 14 bin 973 TL şeklinde olurken, ortalama konut fiyatı da 2 milyon 410 bin 613 TL şeklinde oldu.

Urla’da konut satış fiyatları ne kadar arttı?

Yine gözde yerleşim yerleri arasındayer alan Urla’da konut satış fiyatları son bir senede yüzde 66 arttı, 4 senelik değer artışı da yüzde 168. Urla’da ortalama konut metrekare satış fiyatları 9 bin 743 lira, ortalama konut fiyatı 1 milyon 773 bin 226 lira şeklinde oldu.

Bodrum ve Çeşme de ortalama konut fiyatı 2 milyon TL ye çıktı!

Öne çıkan yerler arasında yer alan Foça’da konut satış fiyatları da son 1 sene yüzde 53, Seferihisar’da yüzde 54 artış gösterdi.

Resmi olarak açıklanan verilere göre, Foça’da konut satış fiyatları son 1 senede yüzde 53, son 4 senede ise yüzde 149 artarken, Foça’da ortalama konut metrekare satış fiyatları 6 bin 789 lira, ortalama konut fiyatları 821 bin 469 lira şeklinde oldu. Sakinliğiyle dikkat çeken Seferihisar’da ise konut satış fiyatları son 1 senede yüzde 54, son 4 senede de yüzde 143 arttı. Resmi olarak açıklanan rakamlara göre, ortalama konut metrekare satış fiyatları 5 bin 285 lira, ortalama konut fiyatları 697 bin 620 lira şeklinde oldu. Yaz aylarının gözde yerleri arasında yer alan Şirince'de ise ortalama konut satış fiyatları 9 bin 541 lira, ortalama konut satış fiyatları da 1 milyon 249 bin 871 TL şeklinde oldu.

Ege Bölgesi'nde kiralar uçuşa geçti!


Geri Dön