19 / 04 / 2024

Bodrum'a en çok İngiliz turist geldi!

Bodrum'a en çok İngiliz turist geldi!

Muğla’nın Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, turistik ilçeye en fazla turistin bu yıl da geçen yıl olduğu gibi İngiltere’den geldiğini açıkladı.



Bodrum Yarımadası Tanıtma Vakfı (BOYTAV) ve CHP’li Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon bugün yaptığı yazılı açıklama ile yılın ilk altı ayında Bodrum’a gelen turist sayısını değerlendirdi. Kocadon, Milas-Bodrum Havalimanı’ndan giriş yapan turistlerin ülkelerine göre dağılımları dikkate alındığında İngiliz turistlerin listenin başında yer aldığını, ardından ise Hollanda, Fransa, Belçika, Polonya, Rusya, İsveç ve Almanya gibi ülkelerin geldiğini söyledi. İlçeyi aynı süreçte Danimarka, Azerbaycan, Ukrayna, Çek Cumhuriyeti, Finlandiya, İtalya, Sırbistan, İrlanda, Norveç, Litvanya, İran, Romanya, Bulgaristan ve Beyaz Rusya’dan gelen turistlerin de tatil için tercih ettiğini belirten Kocadon, "2015 yılı Ocak ayı başından Haziran ayı sonu itibarıyla aynı dönemlerde 2014 yılına oranla Milas-Bodrum Havalimanı Dış Hatlar Terminali’ne gelen ziyaretçi sayısı azalırken, denizyoluyla gelen turist sayısı ise bu yıl artış gösterdi. Avrupa’da yaşanan ekonomik kriz ve Ortadoğu’daki iç savaş nedeniyle ortaya çıkan düşüş ile birlikte meydana gelen bu açığın, Ramazan Bayramı sonrasında kapanacağını tahmin ediyoruz" dedi.

 

UMUT BAYRAMDAN SONRA YERLİ TURİSTTE

 

Kocadon yazılı açıklamasında şu ifadelere yer verdi: 

 

"Geçmiş yıllarda Türkiye’den çekilen Alman seyahat acentası TUI de, bildiğiniz gibi Bodrum’a dönüş yaparak havayoluyla ilçemize Alman turistleri getirmeye başladı. Bu arada bu yıl ilk kez Tahran - Bodrum, Bodrum - Tahran olmak üzere İran ile Bodrum arasında da uçuşlar başladı. Geçtiğimiz günlerde İranlı ilk turist kafilesi havalimanımıza iniş yaptı. İlerleyen süreçte ise alternatif turizm seçeneklerimiz geliştikçe turist sayısında beklenen bir artış yaşayacağız. Bu artışta Bodrum’a yapılan dünya markası otel yatırımlarının da payı olacak. Bodrum’da herkes kendi Bodrumunu yaşar. Burada hiç kimse kimseyi rahatsız etmez. Bodrum, 24 saat yaşayan bir turizm şehri olmasının yanında 24 saat dinlenilebilecek bir yerdir aynı zamanda. Kısacası Bodrum’u tercih edenler, burada kendi Bodrumlarını yaşarlar. İster sabaha kadar gezer, eğlenir; ister sakince gün boyu dinlenir. Kısacası buraya gelenler, nasıl bir Bodrum istiyorlarsa onu yaşarlar."


Vatan


Geri Dön