28 / 03 / 2024

Bodrum’da gayrimenkul fiyatları katlandı!

Bodrum’da gayrimenkul fiyatları katlandı!

Besa Grup Satış ve Pazarlama Koordinatörü Şule Alp, tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüsün Bodrum’a ilgiyi durdurmadığını söyledi.



Son bir senede büyük ilgi gören Bodrum’da gayrimenkul fiyatları katlandı. Bodrum'daki konutların fiyatları yüzde 49 oranında değer kazanırken kiralar da yüzde 18 oranında yükseldi.

İlgi durmadı

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüsün Bodrum’a ilgiyi durdurmadığını dile getiren Besa Grup Satış ve Pazarlama Koordinatörü Şule Alp, “Bodrum pandemide değerini korumasının ötesinde adeta parlayan yıldız oldu” diye konuştu.

Bodrum’da gayrimenkul fiyatları katlandı!

Uzaktan çalışma, uzaktan eğitim gibi nedenlerden dolayı büyük kentlerden kaçarak Bodrum’a yerleşenlerin sayısının arttığını dile getiren Şule Alp "Normalde 170 binlerde olan nüfus artık 400 bini aşmış durumda. Yazlık olarak kullanılan evler kışın da dolu. Bunun dışında ilk defa Bodrum’da gayrimenkul alanların sayısı da yükseldi” diye konuştu.

Yüzde 49 arttı

Bodrum’daki artışa değinen Şule Alp, “Endeksa’dan aldığımız bilgilere göre Bodrum’da konutların fiyatları son 1 yılda yüzde 49 oranında değer kazanırken kiralar ise yüzde 18 oranında yükseldi. Ortalama konut metrekare satış fiyatı 9 bin 715 TL, ortalama konut fiyatı 1 milyon 340 bin 670 TL oldu. İlçedeki ortalama kira ücreti ise 2 bin 932 TL. Konutun kendini amorti etmesi ise 30 yıl” dedi.

Yeni projeler yolda

Bodrum’a artan ilgi sebebiyle birçok yeni projenin hayata geçirildiğini dile getiren Alp, BESA Grup’un Bodrum’daki projeleri hakkında da önemli bilgiler verdi. Şule Alp, “Toplamda 150 dönüm arazi üzerinde toplam 310 adet villa ve rezidanstan oluşan, Hilton Grup’un üst segment markası Curio’nun 85 odalı otelinin yer aldığı The BO Viera projesi hayata geçirilecek. Arazinin eğimi çok başarılı kullanılarak hiçbir evin manzarasının kapanmayacak şekilde tasarlandı. Proje içerisinde restoran, cafe, süpermarket, deniz taksi, 1.2 kilometrelik çok uzun bir sahil şeridi de yer alıyor. Bunlar dışında konut sahipleri kreş, temizlik, çamaşır vb. tüm hizmetleri de alabilecek” şeklinde konuştu.

Bodrum’da gayrimenkul fiyatları katlandı!

12 ay yaşanacak

Projenin özellikle de 12 ay Bodrum’da yaşamak isteyenler tarafından tercih edildiğini aktaran Alp şunları söyledi: “Yerden ısıtmaya kadar tüm detaylar mevcut. Havadan, karadan ve denizden ulaşılabiliyor. The BO Viera projesinde hayatın başlaması ile birlikte yeşil alan sulamasının deniz suyunu tatlı suya çevirerek yapılması planlanıyor. Ayrıca araziden çıkan taşlar, evlerin dış cephesinde kullanılıyor. İlk etabın satışlarının yüzde 95’i tamamlanmış durumda. Diğer etapların satışlarına başlandı. Teslim tarihi 2023 olarak belirlenen projede 2+1’den 5+1’e kadar değişen konutların fiyatları 3.950.000 TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunuldu.”

2020'de en çok satılık ve kiralık daire aranan 5 il ve ilçe belli oldu!


Geri Dön