26 / 04 / 2024

Koronavirüsle hangi ilçede gayrimenkul fiyatları katlandı?

Koronavirüsle hangi ilçede gayrimenkul fiyatları katlandı?

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Bodrum'da gayrimenkul fiyatlarının beş on katına kadar çıktığını söyledi. Aras, "Kiralar da tabii en az iki, üç katına çıktı. O yüzden Bodrum’da her yer artık altın değerine ulaştı" diye konuştu.



Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Bodrum'a ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Aras, Bodrum'da salgınla beraber gayrimenkul fiyatlarının katlandığına dikkat çekti. 

Cumhuriyet'te yer alan habere göre; Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, koronavirüs salgınıyla birlikte ilçenin nüfusunun iki buçuk kat artarak 500 binlere ulaştığını belirtti. Aras, "Bütün kışı biz, geçtiğimiz sezonla beraber kapalı olarak geçirdik. Geçtiğimiz sezon da sadece iki ay açık kalabildi işletmelerimiz. Bu iki ay bizde yüzde 80 civarında kayıp anlamına gelir" dedi ve salgın sürecinde Bodrum'un ekonomik olarak da etkilendiğine dikkat çekti. 

Koronavirüsle hangi ilçede gayrimenkul fiyatları katlandı?

"10 METREKARELİK BİR ODA 400 BİN TL FARK ETTİRİR"

Şehrin cazip halinin gayrimenkul fiyatlarına da yansıdığına dikkat çeken Aras, "Beş, on katına kadar çıktı. Kiralar da tabii en az iki, üç katına çıktı. O yüzden Bodrum’da her yer artık altın değerine ulaştı. Böyle bir coğrafyada kaçak yapılaşma ister istemez, siz ne kadar da önlem almaya çalışsanız da devam ediyor. 10 metrekare fazla eklese şu anda nerden baksanız 400 bin TL fazlaya satar. 10 metrekarelik bir oda 400 bin TL fark ettirir" diye konuştu.

Koronavirüsle hangi ilçede gayrimenkul fiyatları katlandı?

"KAÇAK YAPILAŞMANIN CİDDİ BİR FATURASI VAR"

Kaçak yapılaşma ile mücadeleyi sürdürdüklerine vurgu yapan Aras, şöyle konuştu:

"Zabıtalarımız sokakta dolaşıyorlar, gördükleri büyük yeni tadilat, onarım ne varsa denetliyorlar. Bir taraftan vatandaşlarımız çok hassaslar bu konuda. Komşu parselde veya gördüğü bir yerde kaçak yapılaşma varsa hemen ihbar ediyor bize ve biz müdahale ediyoruz. Bir taraftan yapı kontrol ekiplerimiz drone uçuruyor ve denetimlerini sürdürüyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’mız denetimlerini sürdürüyor. O yüzden şu an topyekun mücadele halindeyiz. Ama buna rağmen durduramıyoruz. Bu konu Bodrum için çok büyük bir tehlikedir. Kaçak yapılaşma yanında, çarpık kentleşmeyi, varoşlaşmayı getirir. O yüzden özellikle imara aykırı, kaçak işlemlerin bir an önce durmasını istiyoruz. Aynı zamanda toplumsal bir sorun haline de geldi. Çünkü, sizin bir eviniz var, komşu büyütme yaparak senin manzaranı, güneşini, rüzgarını kapatıyor, bahçeyi tahrip ediyor. Siz, komşunuzu şikayet etmek zorunda kalıyorsunuz. Büyük bir toplumsal travma haline geldi konu. O yüzden bizim vatandaşlarımızdan talebimiz bir iş yapacaklarsa belediyeye gelmeleri. Belediyeden aldıkları izinle eski ya da yeni yapılara müdahale etmeleri. Kaçak yapılaşmadan uzak durmaları. Çünkü kaçak yapılaşmanın ciddi de bir faturası var. Tespit edildiği anda mühürleniyor ve arsa bedeli de üzerine konarak o kaçak yapılan metrekarenin cezaları inanılmaz boyutlara ulaşıyor. Aynı zamanda yıkım kararı alınıyor. Sonrasında cumhuriyet savcılığına imara aykırı hareket etmekten suç duyurusunda bulunuyoruz. Ve sonuçta elbet yıkıyoruz." 

Koronavirüsle hangi ilçede gayrimenkul fiyatları katlandı?

Vakaların, yoğun bakım sayılarının yükseldiğini belirten Aras, gelecek sezon için turizm sektörü konusunda bir öngörüde bulunmanın çok zor olduğunu aktardı. 

Fiyatlar katlandı! Milyonluk kiracı aranıyor!

Satılık ev fiyatına kiralık yazlık!


Geri Dön