23 / 04 / 2024

Bodrum'da imara aykırı yapılar yıkılıyor!

Bodrum'da imara aykırı yapılar yıkılıyor!

Muğla'nın Bodrum ilçesinde, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un yerinde incelediği imara aykırılıklarla ilgili yıkımlar devam ediyor.



Muğla Bodrum'da Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un yerinde incelediği imara aykırılıklarla ilgili yapılan yıkımlar sonrasında kaçak yapıları engellemesi amaçlanıyor.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Bakan Kurum'un ikinci kez yaptığı incelemelee sonucunda hızlandırılan yıkım işlemleri, ilçenin birçok noktasında sürüyor.

İlçedeki yıkımlar, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Bodrum Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ve Yapı Kontrol Birimi ekipleri tarafından gözetiminde, mal sahiplerince imar ile ruhsata aykırılıklar olduğu nedeniyle durdurulan projelerde yapılıyor.

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Bakanlık ve Belediye iş birliğinde düzenlenen çalışmalar kapsamında birçok projeye belli bir süre verildiğini, bu süre içinde işlemlerin yasal zemine oturtulmasının istendiğini kaydetti.

Daha fazla yapılaşarak, yarımadayı daha fazla beton yapıp kalkınmanın da imkanı olmayacağını söyleyen Aras, vatandaşların da bu yıkımdan memnun olduklarını söyledi.

Çalışmaların sürdüğünü söyleyen Aras, "Vatandaşlarımız şunu iyi biliyor ki bu yıkımlar, bundan sonra yapılacak bu türlü kaçak yapılaşmaların ya da ihlallerin önüne geçecek." diye konuştu.

"Artık insanların kaçak yapıya cesaret etmemesi gerekiyor"

Bodrum Kent Konseyi Başkanı Arif Yılmaz da ilçede kanunsuz inşaat faaliyetlerinin çok ciddi soruna neden olduğuyla ilgili bir karar verildiği kaydedildi.

Yıkımların başlamasıyla bölgenin geleceğiyle ilgili memnun ettiğini söyleyen Yılmaz, "Yıkım çok sevindirici bir şey değil. Yıkım, yüzü soğuk bir şey. Ancak bundan sonra yapmaya kalkanlara caydırıcı olması için yapılacak başka hiçbir şey yok. Acı da olsa bazı yıkımların yapılması gerekiyor. Kanunsuz inşaatların durdurulması ve bundan sonra insanların buna cesaret etmemesi gerekiyor." şeklinde konuştu.


Geri Dön