24 / 04 / 2024

Bodrum'daki evlerinden vazgeçemeyen ünlüler!

Bodrum'daki evlerinden vazgeçemeyen ünlüler!

Birçok ünlü isim Bodrum'un eşşiz güzelliğinden kendilerini alamıyor ve villalarından bu güzelliğin tadını çıkartıyor



Ünlülerle dolup taşan ev

BODRUM'U ilk keşfedenlerden birisi de ünlü sinema oyuncusu Fatma Girik. Ünlü oyuncu Torba Mahallesi Atatürk Caddesi'nde 1998'de yaptırdığı denize sıfır yaklaşık bin metrekare arazi üzerine inşa ettirdiği süper lüks villasında yaz tatilini geçiriyor.
İki katlı villada bir adet özel havuz bulunuyor. Torba merkezinde bulunan ve manzarası ile herkesi büyüleyen lüks villa 3 oda 1 salondan oluşuyor. Villanın hemen ön kısmında bulunan otomobil için hazırlanan garaj da gözlerden kaçmıyor.

Bodrum yarımadasında herkesin bildiği ev, yaz aylarında ünlü yıldızın misafirleriyle dolup taşıyor.
Denize sadece 15 adım uzaklığında olan villa Bodrum'un gözde koyları arasında yer alıyor. Villanın bugünkü değerinin yaklaşık 900 bin TL civarında olduğu öğrenildi. Diğer ünlülere ait villalara göre daha korumasız olan Fatma Girik'in villası geçtiğimiz yıl içerisinde iki kez soyulmuştu.

6 milyon TL'lik bir malikâne

BODRUM'un Gündoğan Beldesi'nin ünlü ev sahiplerinden birisi de Boydak Holding'in sahiplerinden Memduh Boydak. Bodrum'un en bakir koylarından birinde ve tarihi Apostol Adası manzaralı 1000 metrekare büyüklüğündeki tripleks villa Türkiye'nin önde gelen işadamlarından Memduh Boydak'a ait. 80 numaralı villanın özel iskelesi, sahili, ikj süit yatak odası, çalışma odası, deniz manzaralı 6 yatak odası bulunuyor. Geniş terası bulunan lüks villada ultra banyo, Türk hamamı, jakuzili sauna, giyinme odası, sinema odası, kütüphane, fitness merkezi, 250 metrekarelik yüzme havuzu da var. Denize sıfır lüks villada ayrıca el sanatları atölyesi, dört otomobillik kapalı garaj, yerden ısıtmalı sistem, dört büyük şömine, jeneratör odası, 12 çalışan için özel konut ve 3 bekçi kulübesi de yer alıyor. Boydak'a ait villanın bugünkü değerinin yaklaşık 6 milyon TL'yi bulduğu iddia ediliyor.

Modasının tarzı Bodrum mimarisi
BODRUM'a bağlı Yalıkavak Beldesi'nde ünlü modacı Neslihan Yargıcı'nın da üç katlı bir villası bulunuyor. Bülent Ersoy ve Ferhan Şensoy'unkilere göre içerisinde havuz bulundurmayan villa, köylülerden satın alındıktan sonra Yargıcı tarafından Bodrum mimarisine uygun olarak restore edilmiş. Yola sıfır, denizi kuşbakışı olarak gören villa

3 kattan oluşuyor. Toplam 7 odası var. Villanın yol kısmında mahalleye ulaşan ana cadde bölümü doğal taşlarla örülmüş ve begonvillerle süslenmiş. Diğer ünlülere göre daha mütevazı olan villanın bugünkü değerinin 850 bin TL civarında olduğu öğrenildi. Geriş Mahallesi ile iç içe olan villanın sadeliği ve doğallığı gözlerden kaçmıyor.

Eski Başbakan'ın villası kale gibi korunuyor

ESKİ başbakanlardan Mesut Yılmaz'ın villası Bodrum'un Merkezinde bulunan askeri Birliğin tam karşısında yer alıyor. Etrafı 3 metre yüksekliğinde duvarlar ile çevrili Hanın her tarafında güvenlik kameraları bulunuyor.
Oldukça korunaklı olan villanın bahçesinde havuzu var. Denize uzak olmasına karşın villa yüksek bir alanda olduğundan dolayı Bodrum koylarını kuşbakışı görebiliyor. Villanın salon bölümünün büyük olduğu ve özel toplantıların Mesut Yılmaz tarafından burada yapıldığı öğrenildi. Ayrıca kendisine ziyaret için gelen konukların kaldığı 4 odanın yanı sıra Mesut Yılmaz'm 40 metrekarelik bir çalışma odasının da bulunduğu belirtildi.

İşadamının villası denize sıfır butik sitede

NUROL Holding sahibi Oğuz Çarmıklı Yalıkavak Beldesi'nde Küdür mevkiinde bulunan Casa Nova isimli sitede Aziz Yıldırım'ın komşusu. Oldukça özenli inşa edilmiş villanın etrafı palmiye ağaçları ile kamufle edilmiş. Süper lüks villanın 5 odası ve geniş bir salonu bulunuyor. Villanın bahçesinde bir de havuz var. Birçok ünlünün yer aldığı sitenin iskelesi herkese açık. Yalıkavak merkezine oldukça uzak olan koyda inşa edilen villa denize sıfır.

Şensoy'un villası 4 odalı, havuzlu

BODRUM Yalıkavak'ta villası olan ünlüler arasında tiyatrocu Ferhan Şensoy da bulunuyor. Şensoy'un Yalıkavak Beldesi'ne bağlı Geriş Mahallesi'nin girişindeki dubleks villası merkeze 2 km uzaklıkta ve 150 metrekare.
2'si alt 2'si üst katta olmak üzere 4 odadan oluşan villanın hemen önünde havuz bulunuyor. Köy hayatının da hüküm sürdüğü Geriş Mahallesi denizden oldukça yüksek bir mevkide kurulu. Ferhan Şensoy'un komşuları Berna Laçin, Bülent Ersoy, Neslihan Yargıcı gibi ünlü isimlerden oluşuyor. Şensoy'un tatilini geçirdiği zaman dilimi içerisinde yerli halkla da iç içe yaşadığı biliniyor. Şensoy'a ait dubleks villanın bugünkü değerinin yaklaşık 700 bin TL'yi bulduğu öne sürülüyor.
Habertürk/ Mehmet İNMEZ, Kadir TAMER, Mehmet AKDEMİR


Geri Dön