26 / 04 / 2024

Bodrum'daki imara aykırı yapıların yıkımı ne durumda?

Bodrum'daki imara aykırı yapıların yıkımı ne durumda?

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum'un yaptığı inceleme sonrasında hızlandırılan yıkım işlemleri, Muğla Bodrum'un birçok noktasında devam ediyor...



Muğla Bodrum'da tespit edilen kaçak inşaatlardaki yıkımlar devam ediyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un ilçede iki defa yaptığı incelemenin sonrasında hızlandırılan yıkım işlemleri, Bodrum'un birçok noktasında sürüyor.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Yıkımlar, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Bodrum Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ve Yapı Kontrol Birimi ekiplerinin gözetiminde, mal sahiplerince yapılıyor.

Çalışmalar, Gümbet, Yalıkavak, Türkbükü, Gündoğan, Gölköy ve Torba mahallelerinde tespit edilen, imara ve ruhsata aykırılıklar bulunduğu nedeni ile durdurulan projelerde gerçekleştiriliyor.

İmara aykırı yapıların birçoğunun yıkımı, iş makineleri ve inşaat işçileri tarafından yapılıyor. Kalan diğer kaçak yapıların yıkımlarına ise tam gaz devam ediliyor. Moloz yığınları kamyonlarla alandan taşınıryor ve otel işçileri tarafından da bölgede kıyı düzenleme çalışması yapılıyor. 

Yıkım işlemlerinin başladığı günden bu yana çok sayıda kaçak yapının yıkıldığı, kötü görüntünün ortadan kalktığı görülüyor. 

Bakan Kurum, iki ayda iki kez ziyaret ettiği Bodrum'da imara aykırı yapıları yerinde inceledi.
 

Bodrum'daki iki bölge kültür ve turizm koruma ve gelişim bölgesi ilan edildi!
 


Geri Dön