19 / 04 / 2024

Boğaz'a 3. köprü için dünya devleri yarışacak

Boğaz'a 3. köprü için dünya devleri yarışacak

Dev inşaat şirketleri projeyle ilgili bilgi almak için Karayolları Genel Müdürlüğü'nde sıraya girdi



Küresel ekonomik kriz ortamında dünya inşaat devleri, gözlerini İstanbul'a inşa edilecek üçüncü Boğaz köprüsüne dikti. Dev inşaat şirketleri projeyle ilgili bilgi almak için Karayolları Genel Müdürlüğü'nde sıraya girdi.

Karayolları Genel Müdürü Cahit Turan, "İtalyanlar, Almanlar, Fransızlar, Koreliler, Japonlar, Çinliler projenin maliyeti, tarifesi ve garantiler hakkında soru soruyor. Bu konuda bilgi almak istiyor" dedi.

Küresel ekonomik kriz ortamında dünya inşaat devleri, İstanbul'a inşa edilecek Üçüncü Boğaz Köprüsü'ne göz dikti. Aralarında alman, Fransız, Japon ve İtalyanların da yer aldığı dünyanın önde gelen dev inşaat şirketleri, projeyle ilgili bilgi almak üzere Karayolları Genel Müdürlüğü'nde sıraya girdi.

Ulaştırma Bakanlığı ve Karayolları Genel Müdürlüğü, İstanbul'a inşa edilecek üçüncü köprü için çalışmalarını sürdürüyor. Projeyle ilgili merak edilen en temel konu, köprünün inşa edileceği güzergah.

Çinli firmalar ilk sırada

Ulaştırma Bakanlığı'nın yaptığı çalışmalarda kentin gelişimi, nüfus hareketleri, trafik yoğunluğu gibi unsurlar dikkate alındığında Tarabya-Beykoz hattı öne çıkıyor. Ulaştırma Bakanlığı, şu ana kadar hattı resmi olarak ilan etmedi.

Dünya devleri de boş durmuyor

Karayolları Genel Müdürü Cahit Turhan, Habertürk'ün sorusu üzerine, projeyle çok sayıda şirketin ilgilendiğini, çok caddi taliplerin olduğunu söyledi. Turhan, "İtalyanlar, Almanlar, Fransızlar, Koreliler, Japonlar ve Çinliler projenin maliyeti, tarifesi ve garantiler hakkında soru soruyor" dedi. Turhan, köprünün inşa edileceği güzergahın ilan edilmesinin ardından ihale duyurusunun yapılacağını söyledi.
Gazete Habertürk


Geri Dön