26 / 04 / 2024

Bolu 3. Etap TOKİ sakinlerinden Emlak Yönetim'e tepki!

Bolu 3. Etap TOKİ sakinlerinden Emlak Yönetim'e tepki!

Bolu'nun Müdurnu ilçesinde bulunan 3. Etap TOKİ Konutları sakinleri, yaptıkları basın açıklaması ile Emlak Yönetim A.Ş.’ye ısıtma gideri için tepki gösterdi.



Bolu'nun Mudurnu ilçesinde bulunan 3. Etap  TOKİ  konutları sakinlerinin Emlak Yönetim A.Ş.’ye olan tepkileri artarak devam ediyor.

Bolu Gündem Gazetesi'nde yer alan habere göre,  3. Etap TOKİ Konutları sakinleri, yaptıkları basın açıklaması ile Emlak Yönetim A.Ş.’ye konut sakinlerine yüklediği ısıtma gideri için tepki gösterdi.

Aylardır seslerini duyurmaya çalışan 3. Etap TOKİ sakinleri, Emlak Yönetim’in konut sakinlerine yüklediği ısıtma giderlerine isyan ettiler. Konu ile ilgili yapılan basın açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

“Bizler; Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca inşaa edilerek tarafımıza teslimatı yapılan, Bolu ili Mudurnu İlçesinde 3. Etap 496 konut Toki Konutlarında yaklaşık 13 aydır İkamet etmekteyiz. İçerisinde bulunduğumuz sitenin yönetimini TOKİ Başkanlığınca yetkilendirilen Emlak Yönetim A.Ş. yapmaktadır. Bilindiği üzere; Ülkemizin değişik bölgelerinde yıllardır toplu konutların yönetim faaliyetlerini profesyonel olarak yürüten Emlak Yönetim A.Ş. ne yazık ki, Mudurnu 3. Etap Toki Konutlarının yönetiminde gereken başarıyı ve profesyonelliğini bir türlü gösterememiştir.”

Konutların ısıtılması için yönetim tarafından satın alınan kömür maliyetinin konut sahiplerini çileden çıkardığını söyleyen sakinler, “Geçtiğimiz Temmuz ayında site yönetimi tarafından,  tonu 1200 TL’den satın alındığı açıklanan kömür her ne oldu ise dolar kurunun yükselmesi bahanesi ile Eylül ayında tonunu 1608 TL’ ye almak zorunda bırakıldık. Yönetim tarafından bizlere yapılan açıklamada; Temmuz ayında 850 ton kömür için ton başı 1200 TL’den anlaşma yaptık, ancak yüklenici firmadan ihale öncesi herhangi bir teminat alınmadığı için, dolar kurunun da hızla yükselmesi sebebiyle yüklenici sözleşmeyi imzalamadı denildi. Bizler merak ediyoruz… TOKİ tarafından yetkilendirilerek profesyonel olarak faaliyet gösteren bir kurum nasıl olurda yaklaşık olarak 1 milyon Türk lirasının üzerinde bir ihale yapıyor ve hiçbir surette karşı tarafı bağlayıcı bir teminat veya belge istemiyor. Bunu anlamak mümkün değil, her zamanki gibi yine olan vatandaşa oluyor ve zaten taksitlerini ödeme zorluğu yaşayan konut sahiplerine ilave olarak bir yük daha binmiş oluyor” dedi.

1. ve 2. Etap Toplu Konutlarının yaz aylarında gerekli bağlantıları yapıp kendilerinden yaklaşık yüzde 30 daha uygun fiyattan kömürlerini aldıklarını belirten sakinler, şu ifadeleri kullandı: “Bu izah edilmesi mümkün olmayan süreci esefle kınıyor ve Emlak Yönetim A.Ş.’nin tutarsız, umursamaz ve gayri ciddi olarak yürüttüğü kömür alım ihalesi sürecini kamuoyunun vicdanına bırakıyoruz. Ayrıca 1 yılı aşkındır yönetmekte oldukları sitemizin, gider tablolarını, konut tesliminde bizlerden yönetim avansı adı altında alınan paralar ile aylık olarak ödediğimiz aidatların ne şekilde ve nerelere kullanıldığını, gider tablolarının site sakinlerine dağıtıldığı, ancak hiçbir şey anlaşılmadığı, gider tablolarının dün akşam itibarı ile blok panolarına asıldığı, gelir tablolarının belirsizliği, kömür taksiti ve aidatlarını düzenli olarak ödemeyenler hakkında nasıl bir işlem tesis edildiği hakkında bilgi istememize rağmen bizlere geçiştirici ve yuvarlak cevaplar verilmektedir. Bizler şeffaf bir yönetim anlayışı içerisinde, çıkarlarımızın korunması ve ödediğimiz ücretlerin karşılığında gerekli hizmeti almak verdiğimiz aidatların hesabını sorduklarımızda da gelir giderin gösterilmesini istiyoruz. Ayrıca en büyük sorunumuz olan kömür alım sürecinde de çıkarlarımızın korunmasını Mudurnu 3.Etap Toki Sakinleri olarak istiyoruz. 13 aydır hesap veremeyen yönetim istemiyoruz.“


Geri Dön