19 / 04 / 2024

Ali Kurumahmutoğlu Emlak Yönetim'deki görevinden alındı!

Ali Kurumahmutoğlu Emlak Yönetim'deki görevinden alındı!

Eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın odacısı iken Emlak Yönetim AŞ’nin başına Genel Müdür olarak atanan ve burayı aile şirketi gibi yönettiği eleştirileri yapılan Ali Kurumahmutoğlu görevden alındı.



Eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın odacısı iken Emlak Yönetim AŞ’nin başına Genel Müdür olarak atanan ve burayı aile şirketi gibi yönettiği eleştirileri yapılan Ali Kurumahmutoğlu görevden alındı. Yerine İDO Genel Müdür Yardımcısı Hasan Durhat atandı.


Kurumahmutoğlu’nun görevden alınmasında gerekçesinin 3 bin konutluk Kusunlar projesinde konut sahipleriyle mahkemelik olması ve ihaleleri İstanbul ve Samsun’daki yakını olduğu firmalara vermesinin rol oynadığı söyleniyor. Genel Müdürlüğü döneminde şirkete bağlı site yönetimlerinde birinci derece akrabalarını istihdam ettiği iddiaları ortaya atılan,  TOKİ  evlerinde de kızı, yeğeni ve kardeşini ev sahibi yaptığı ortaya çıkan Kurumahmutoğlu’nun mal varlığında artış olduğu da söyleniyordu.


Ali Kurumahmutoğlu’nun görevden alınmasıyla boşalan Emlak Yönetim A.Ş Genel Müdürlük koltuğuna İstanbul Deniz Otobüsleri Genel Müdür Yardımcısı Hasan Durhat atandı. Durhat’ın pazartesi günü göreve başlaması bekleniyor.



Miyase İLKNUR/Cumhuriyet


Geri Dön