16 / 04 / 2024

Ankara Belediyesi Hafriyat Müdürü Murat Duvarcı görevinden alındı!

Ankara Belediyesi Hafriyat Müdürü Murat Duvarcı görevinden alındı!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna ve eski başkan Melih Gökçek arasındaki ‘Hafriyat geliri’ tartışmasında yeni bir gelişme yaşandı. Belediyenin Hafriyat Müdürü Murat Duvarcı görevinden alındı.



Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna ile eski Başkan Melih Gökçek arasındaki ‘hafriyat geliri’ tartışmasında yeni bir gelişme yaşandı. Polemik sonucunda Hafriyat Müdürü Murat Duvarcı görevinden alındı.

Hürriyet'te yer alan habere göre, Belediye Meclisi kararıyla hafriyat döküm sahalarının işletme yetkisini yürüten belediyeye ait Anket A.Ş.’nin Hafriyat Müdürü Murat Duvarcı Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna'nın görevine son verildi. 

 

 Ankara Belediyesi Hafriyat Müdürü Murat Duvarcı görevinden alındı!

 

NE OLMUŞTU?

Başkan Mustafa Tuna ile eski Başkan Melih Gökçek arasındaki tartışma Tuna'nın belediyenin hafriyat gelirinin 30 bin liradan 15 milyon liraya çıktığını iddia etmesi üzerine başlamıştı. Tuna’nın açıklamalarına Gökçek Twitter’dan vevap vermişti. Gökçek,  “Resmen vatandaşın gözünde bizi hırsız ilân etmiş. Tuna’nın gelir mukayeseleri külliyen yalandır. Benim öğrendiğime göre Tuna zamanında, dört aylık toplam hasılat tamı tamına 22 milyon 300 bin TL’dir. Yani ortalama aylık 5.5 milyondur. Şimdi bu hesapta Tuna’nın en büyük kurnazlığı hasılatı yazarken masrafı gizlemesidir” açıklamasında bulunmuştu.

Başkan Mustafa Tuna ise olayla ilgili olarak “Melih Gökçek’i suçlamak ve karalamak niyeti ile bir söz söylemedim. Konu bazı çevrelerce Sayın Melih Gökçek’e karşı bir algı oluşturmaya doğru yöneldi. Herkesin bilmesini isterim ki, ben kimseyi hırsızlıkla suçlamadım; suçlayamam da. Hafriyat gelirleri dönem dönem artış-azalış gösterebilir. Yıldan yıla da farklılık gösterebilir. İnşaat sezonunun ivmesine göre de bu tür gelirler değişkendir. Bu rakamlar Melih Bey’in de belirttiği gibi değişkendir. Bazı çevrelerin abarttığı rakamlar kamuoyunu yanıltma amaçlı olup art niyetlidir” dedi.

 

Ankara Büyükşehir'in hafriyat geliri 30 bin TL'den 15 milyona çıktı!

Ankara'da hafriyat geliri polemiği!


Geri Dön