19 / 04 / 2024

Ankara'da hafriyat geliri polemiği!

Ankara'da hafriyat geliri polemiği!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna ve eski başkan Melih Gökçek arasındaki ‘Hafriyat geliri’ tartışması sosyal medyadan devam etti.



Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna ve eski başkan Melih Gökçek arasındaki ‘Hafriyat geliri’ tartışması sosyal medyadan da sürdü.

Hürriyet'ten Murat Yılmaz'ın haberine göre Tuna, hafriyat gelirinin aylık 30 bin TL iken, belediyeye devrolduktan sonra ortalama olarak 15 milyon TL'ye yükseldiğini söylemişti. Gökçek'ten ise yanıt gecikmedi. 

Twitter hesabı üzerinden Tuna'yı sert bir dille yalanlayan Gökçek, şu yazıyı paylaştı:

“Sayın Mustafa Tuna attığı tweet’te ve bir televizyonda yaptığı konuşmada aylık 30 bin TL olan hafriyat gelirlerinin 15 milyon TL’ye ulaştığını yazarak resmen vatandaşın gözünde bizi hırsız ilân etmiş. Önce şunu belirtmek isterim, hafriyat işi belediye tarafından ANFA’ya ihale edilmiş, ANFA’da işi yıllık 1 milyon 320 bin TL’den Osmanlıspor’a ihale etmiştir. Osmanlıspor da işletme işini bir alt firmaya yaptırmıştır. Osmanlıspor’a yıllık ne kadar gelirleri olduğunu sordum. Yıllık 5 milyon civarında olduğunu söylediler. Tuna’nın gelir mukayeseleri külliyen yalandır. Hafriyat işi dört aydan beri Büyükşehir Belediyesi ve bağlı kuruluşu Anket A.Ş. tarafından yapılmaktadır. Tuna ayda 15 milyon hafriyat gelirinden bahsetmektedir. Bu, yılda 180 milyon demektir. Benim öğrendiğime göre Tuna zamanında, dört aylık toplam hasılat tamı tamına 22 milyon 300 bin TL’dir. Yani ortalama aylık 5.5 milyondur. Şimdi bu hesapta Tuna’nın en büyük kurnazlığı hasılatı yazarken masrafı gizlemesidir. Tuna’ya sorum; siz 40 milyon gelirle 60 milyon masrafı nasıl karşılayacaksınız? Belediyenin 20 milyon kamu zararını kim ödeyecektir? İnsanları aylık 15 milyon gelir elde ettiğinizi söyleyerek niçin aldatıyorsunuz? Ayrıca yasal olmayan yoldan yaptığınız hafriyat iptali ile, Sayıştay’ca kamu zararı tespit edilirse, bunu cebinizden karşılayacak mısınız?'' 

 

Ankara Büyükşehir'in hafriyat geliri 30 bin TL'den 15 milyona çıktı!


Geri Dön