20 / 04 / 2024

Bolu'da Özel İdare İmam Hatip Lisesi yapacak!

Bolu'da Özel İdare İmam Hatip Lisesi yapacak!

Bolu İl Genel Meclisi, Yaşar Yüceer Başkanlığında Şubat Ayı toplantılarını gerçekleştirmeye devam ediyor. Dün gerçekleşen oturumda görüşülen Yeniçağa'da İmam Hatip lisesi yaptırma işi karara bağlandı.



Şubat ayı toplantılarının ilkinin yapıldığı İl Genel Meclisinde beş madde görüşüldü. Sezai Çavdar'ın istifası ile boşalan İl Encümenine gizli oylama ile üye seçimi yapılmasıyla başlayan toplantı, Meclis üyelerinin teklifi ile Nisan ayına kadar Meclis Başkanı Yaşar Yüceer'in Encümen üyesi olarak seçilmesi kararlaştırıldı.


Daha sonra Yeniçağa'nın Yamanlar Köyü, Doğan Çayırı mevkiinde bulunan 1 pafta 573 ve 919 numaralı parsel ile Gerede Yazıköy Köyü Kavakköy mevkiinde bulunan G28-a-25-c pafta 811 numaralı parsellerin tarım ve hayvancılık tesis alanı amaçlı uygulamalı imar planlarının onanmasına ilişkin İmar ve Bayındırlık Komisyonundan gelen raporlar görüşüldü. Buna göre her iki raporda oy birliği ile kabul edildi. 


İl Özel İdaresine alınacak olan tam zamanlı sözleşmeli mimar konusunun da görüşüldüğü toplantıda, personele ödenecek ücret miktarının belirlenmesi talebi oy birliği ile Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi. Ayrıca mülkiyeti Yeniçağa Belediyesine ait Yeniçağa Akıcılar Köyünde 117 ada. 2 numaralı parseldeki 4 bin 747 metrekarelik arsanın 24 derslikli İmam Hatip Lisesinin yapımı için İl Özel İdaresi adına devir alınması kararlaştırdı. 


Bolu Gündem



Geri Dön