25 / 04 / 2024

Bolu'ya, Havacılık Meslek Yüksekokulu ve Havalimanı Projesi planlanıyor!

Bolu'ya, Havacılık Meslek Yüksekokulu ve Havalimanı Projesi planlanıyor!

Bolu'da yapılması planlanan Havacılık Meslek Yüksekokulu ve havalimanı projeleri için kente gelen Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Metin ile Türk Hava Kurumu (THK) Başkanı Osman Yıldırım ve beraberindeki heyet incelemelerde bulundu...




Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Metin ile THK Genel Başkanı Yıldırım ve THK Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ünsal Ban, Bolu Valisi İbrahim Özçimen ve Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz'ı makamlarında ziyaret etti.


Ziyaret sırasında açıklama yapan Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Metin, Bolu'yu geleceğe taşıyacak projeler üzerinde çalıştıklarını belirterek, "Cumhuriyetimizin önderi Mustafa Kemal Atatürk'ün çok güzel bir sözü var. 'İstikbal göklerdedir'. Dolayısıyla ülkemizin geleceğe taşınmasında, istikbalinde havacılık sektörünün önemi çok büyük. Bugün hayata geçireceğiz çalışmaların yerlerini göreceğiz" ifadesini kullandı.


Bolu'nun sadece bir havalimanı değil, aynı zamanda önemli bir eğitim kompleksine daha kavuşacağını anlatan Metin, "THK üniversitesi yüzde 66 bursluluk oranı ile öğrenci yetiştiren bir yer. Milletten aldığını millete veren bir üniversite. Bunun yanında şu anda 100'ü aşkın ülkeden öğrencisi olan ve bu anlamda dünyada tek olan bir üniversite. Biz arzu ediyoruz ki bu sayede Bolu'nun İstanbul -  Ankara  ve İzmir'den sonra bu eğitimin yapıldığı bir il olması" diye konuştu.


THK Başkanı Osman Yıldırım da dünyada havacılığın çok hızlı bir şekilde geliştiğine dikkati çekerek, "Türkiye'de havacılık ve sanayisinde büyük bir gelişme var. Bu sektörün kaynağını yetiştirecek okullara ihtiyaç var. Bunlara yüksek okul ve üniversite olarak bakmamız gerekiyor. Biz de THK olarak, ülkemizin havacılık sektörü ve sanayinin ihtiyacı olan insanları yetiştiriyoruz" dedi.


Yıldırım, Havacılık ve Uzay Üniversitesi'nin kurulduğunu hatırlatarak, dünyada ihtisas üniversitesi olarak eğitim yapan 37'nci üniversitenin Türkiye'de kurulduğunu vurguladı.


Bunu kurmanın da kendilerine nasip olduğunu ifade eden Yıldırım, bu üniversitenin, sektörün ihtiyacı olan pilotları, havaalanı işletmecilerini, mühendisleri, uçak sistemleri, kabin memuru, hava trafik kontrolleri gibi sektörde ihtiyaç duyulan herkesi yetiştiren çok önemli bir kurum olduğunu söyledi.


Bolu Valisi İbrahim Özçimen, yapılan çalışmaların netice almasını umduklarını belirterek, bunun Bolu halkının uzun süredir beklediği bir şey olduğunu kaydetti.


Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz da Bolu'yu geleceğe taşıyacak projeleri hayata geçirmeyi amaçladıklarını dile getirdi.


Türk Hava Kurumu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ünsal Ban ise havaalanı ve Havacılık Meslek Yüksekokulu açılmasının çok önemli olduğu vurgulayarak, yapılan incelemelerin ardından projelerin hayata geçirilmesi yönünde ellerinden gelen yardımı ve çalışmayı yapacaklarını belirtti.


Konuşmaların ardından Havacılık Meslek Yüksekokulu olarak yapılması planlanan alanları gezen heyet, daha sonra havalimanı yapılması düşünülen Bolu 2. Komando Tugay Komutanlığı General Eşref Bitlis Kışlası'nda incelemelerde bulunuldu.


AA


Geri Dön