19 / 04 / 2024

Denizli Tavas'a sağlık meslek yüksekokulu müjdesi!

Denizli Tavas'a sağlık meslek yüksekokulu müjdesi!

Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ, Tavas'a Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu kurulacağı müjdesini verdi.




Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ, Tavas'a Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu kurulacağı müjdesini verdi. Pamukkale Üniversitesi'ndeki daire başkanları toplantısı bu hafta Tavas ve Kale ilçelerinde düzenlendi. Rektör Bağ, rektör yardımcıları, genel sekreter ve daire başkanlarının bir araya geldiği üst yönetim, Tavas Kaymakamı Osman Varol'u ziyaret etti. Ziyarette Tavas'a açılacak Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu gündeme geldi. Tavas'a yeni bir yüksekokul kazandıracaklarını kaydeden Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ, "Ancak bunun için önce fiziki şartların sağlanması gerekiyor. Bu yönde eski Tavas Devlet Hastanesi binası uygun görüldü. Gerekli tadilatın yapılarak eğitime uygun hale getirilmesi ve üniversiteye devir işlemlerinin tamamlanmasıyla yüksekokulumuz eğitim öğretime başlayacak" dedi.


Öğrencilerle konuştu


PAÜ heyeti, daha sonra Tavas Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol'u makamında ziyaret etti. Belediyenin üniversiteye yönelik çalışmaları hakkında açıklamalarda bulunan Başkan Akyol, tüm imkanları seferber edeceklerini söyledi. Kaymakam Osman Varol, Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol ve PAÜ heyeti, ardından eski Tavas Devlet Hastanesi'nde incelemelerde bulundu. Ardından Tavas Meslek Yüksekokulu ziyaret edildi. Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Abdulvahap Özcan, okulun son durumuyla ilgili kısa bir brifing verdi. Bağ, öğrencilerle de bir araya gelerek onların taleplerini dinledi. Kale'de kazılar sürüyorTavas ziyaretlerinin ardından Kale ilçesine geçildi. Kale Kaymakamı İhsan Ayrancı ve Belediye Başkanı Erkan Hayla tarafından ağırlanan heyet, Kale Meslek Yüksekokulu'na geçerek Müdür Doç. Dr. Ali Karataş ve tüm öğretim elemanlarının hazır bulunduğu ziyarette, akademik ve idari alanda yapılan çalışmalar üzerine konuşuldu. Toplantı sonunda Rektör Prof. Dr. Bağ, öğrencilerden oluşan bir heyetle görüştü. PAÜ heyeti son olarak Kale'de bulunan ve binlerce yıldır birçok uygarlığa ev sahipliği yapan Kale-i Tavas (Tabea Antik Ören Yeri) kazı alanında incelemelerde bulundu.


Yeni Asır



Geri Dön