19 / 04 / 2024

Borcu olanları ilgilendiriyor! Borç yapılandırması için tarih belli oldu

Borcu olanları ilgilendiriyor! Borç yapılandırması için tarih belli oldu

TBMM’nin açılması ile birlikte yürürlüğe geçmesi beklenen birçok teklif masaya yatırılacak. İşte detaylar…



İLK TAKSİT SEÇİM SONRASINA KALABİLİR 

Son olarak geçtiğimiz sene yürürlüğe giren ve ödemeleri hala devam eden yapılandırma düzenlemesi, bu torba teklifin de önemli kriterlerinden birisini oluşturacak. Bu teklifte daha öncekilerden farklı olmak şartı ile ödemesiz dönem seçeneğinin de gündemde olduğu kayıtlara geçti.

Eğer bu seçenek torbaya girer ve bunlarla birlikte ödemesiz dönem altı ay olarak belirlenir ise yapılandırmaya giren borçların ilk taksit ödemesi seçim sonrasına kalmış olacak. Yapılandırmada daha önceki durumlardan farklı şekilde başvuru süresinin de uzun tutulması beklenmekte.

Bu zaman dilimi sene başına kadar verilebilecek. Tüm bunların yanında daha önceki yapılandırmalarda taksitlerini aksattığı için yapılandırma sebepli hakkını kaybedenlere yeni bir hak verilmesi üzerinde çalışma gerçekleşiyor.

Tüm bunların yanında teklifin yapılandırma ile ilgili kısmında, belirli şekilde koşullara bağlı olarak tahsil edilmesi mümkün olmayan 90 milyar TL civarındaki kamu alacağının silinmesine bağlı olarak bir hükmün yer alması beklenmekte.

Daha önce getirilmiş olan matrah affı ile ilgili de işletmelere yeni bir imkan verilip verilmemesi durumu gündemde. Fakat bunun torba teklife girip girmeyeceği ise henüz netlik kazanmadı.

KKM DEVAM EDECEK Mİ? 

Kurda yaşanan artışın önünü kesmek amacı ile uygulanmaya başlanan kur korumalı mevduat sisteminde, yeni bir süre uzatımı ile ilgili bir maddenin teklifte yer alması hedefler arasında. Süre uzatımı konusunda 30 Haziran ve 31 Aralık 2023 tarihlerinin gündemde olduğu kaydediliyor.

NAKİT YEMEK ÜCRETİ İÇİN VERGİ MUAFİYETİ 

Çalışanların yemek ücretlerini de nakit ödeyen işverenlere dönük bir vergi muafiyeti geliyor. Hala yemek çekleri aracılığı ile yapılan ödemelerde vergi muafiyeti uygulanırken, nakit yapılan ödemelerden gelir vergisi ve SGK primi kesintisi yapılmakta.

TORBADA NELER VAR? 

Kur korumalı mevduata 6 ay ya da 1 yıl süre uzatımı gündemde. Enflasyon muhasebesine uygulama geriye alınmayacak.

Yapılandırmada ilk taksit ise seçim sonrasına. Yapılandırmada ödemesiz dönem seçeneği de aynı şekilde masada. Çalışan kişiye nakit ödenen yemek ücretlerine gelir vergisi muafiyeti gelecek.

Borcu olanları ilgilendiriyor! Borç yapılandırması için tarih belli oldu

BİM’den Samsung Galaxy A73 çılgınlığı! Bu uygun fiyat kaçmaz! 27 Eylül 2022 fiyat listesi

EYT ve sözleşmeli personelde flaş gelişme! Çalışmalar bitti

Bakan Kurum’dan orta gelirliler için yeni konut müjdesi! Tarih verildi


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön