26 / 04 / 2024

Bakan Kurum’dan orta gelirliler için yeni konut müjdesi! Tarih verildi

Bakan Kurum’dan orta gelirliler için yeni konut müjdesi! Tarih verildi

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, TOKİ'nin 250 bin sosyal konut kampanyası sonrasında bu defa orta gelir grubu için yeni konut kampanyası geldiğini açıkladı. İşte detaylar…



Cumhuriyet tarihinin en büyük TOKİ Sosyal Konut Projesi geçtiğimiz haftalarda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanmıştı. 13 Eylül’de açıklanan bu büyük projenin başvuruları ise 14 Eylül’de başlamıştı.

Projeye yoğun bir ilgi oluştu. Sadece ilk gün başvuran kişi sayısı 1 buçuk milyonu geçti.

YENİ KAMPANYA GELİYOR!

81 ilde Sosyal Konut TOKİ Projesi’nin açıklanmasının ardından ise Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, bugün bir takım açıklamalarda bulundu.

Kurum, "Emlak Konut, GYODER, İNDER ve TMB ile görüşüyoruz" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sonrasının ardından Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "Orta gelir grubu için de konut kampanyası gerçekleşecek. Çalışmalarda sona doğru yaklaştık. Ekim ayı içerisinde bu kampanyanın ayrıntılarını duyuracağız" açıklamalarında bulundu.

Tüm bunlardan önce ise Emlak Konut Kampanyası olarak açıklanmış olan orta gelir grubu sosyal konut kampanyasında kapsamı genişliyor. Bakan Kurum, "GYODER'le, İNDER'le, Türkiye Müteahhitler Birliği ile, Anadolu'da diğer müteahhitler ile de görüşüyoruz. Bunun kapsamını genişleteceğiz" açıklamalarını yaptı. 

Bakan Kurum’dan orta gelirliler için yeni konut müjdesi! Tarih verildi


Geri Dön