29 / 03 / 2024

Emlak Konut Ispartakule'de alt gelirliler için yeni projeye başlayacak!

Emlak Konut Ispartakule'de alt gelirliler için yeni projeye başlayacak!

Emlak Konut GYO Genel Müdürü Kurum, orta ve dar gelirliler için yeni projeleri olduğunu açıkladı. Kurum “Ispartakule’de orta ve alt sınıf için bir proje yapacağız. Metrekare fiyatı 3 bini geçmeyecek” dedi.



İstanbul’un yeni yerleşim yerlerinden biri olan Kayaşehir bölgesinde şu ana kadar 60 bine yakın konut yapıldığını söyleyen Emlak Konut GYO Başkanı Murat Kurum, orta ve dar gelirli kişiler için yeni projelerin gündemde olduğunu söyledi. Birkaç projenin ismini veren Kurum, bunlar arasında en büyüklerden birinin Ispartakule’deki 2.000-2.500 adet sosyal konut olacağını belirtti. Emlak Konut GYO, EYG, İntaya ve İntes tarafından Kayaşehir’de hayata geçirilen Evvel İstanbul projesi kapsamında basın mensupları ile bir araya gelen Kurum “Ispartakule’de orta ve alt sınıf için bir proje yapacağız.


Herkesin ödeme planına uygun olacak. Metrekare fiyatı 3 bini geçmeyecek projede 2.000-2.500 adet konut yer alacak. Başakşehir Hoşdere projeleri olacak, Kağıthane’de gecekondu sahiplerine de konut yapılacak bir proje gerçekleştirilecek. Ankara’da Yeni Mahalle’de 450’si gecekondu sahiplerine olmak üzere toplamda 3 bin 500 adetlik bir proje olacak. Konya’da ihaleye çıktık. Hazırlık aşamasında. Denizli’de Nevşehir’de Niğde’de Bursa’da arsalar aldık. Hazırlıklara başladık. Zeytinburnu’nda Çalışmalara başladık ancak bu yıl başlanmayacak” dedi. Kurum, Kayaşehir lokasyonunun 60 bine yakın konutun inşa edildiği bir merkez olduğunu belirterek bunun 25 bininin sosyal konut olduğunu dile getirdi. Kurum, yapılan projelerin yüzde 40’ının alt gelir grubuna yönelik olduğunu, orta gelir grubu için de projeler geliştirildiğini belirterek kalan son arsalarda üst gelir grubuna yönelik de projelerin olacağını anlattı. Kurum, bu nedenle son ihalelerde fiyatların yükseldiğini belirterek, bölgede her gelir grubununun yer alacağını söyledi.


İstinye’den kazanmıyoruz


Emlak Konut GYO’nun İstinye’deki 158 dönümlük arazisi için geçtiğimiz haftalarda yapılan ihalede en yüksek teklifi 3.6 milyar lira ciro üzerinden 1.8 milyar liralık rekor İdare payıyla Tahincioğlu-Nida ortaklığı vermişti. Kurum, orayı bir sene önce 1 milyar liraya peşin aldıklarını ancak, 1.8 milyar lira teklif gelmesinin çok kazandıkları anlamına gelmemesi gerektiğini savundu. Kurum “Biz yüzde 10 peşin alacağız, kalanı 4 yıla yayılacak. Bu risk aynı zamanda” değerlendirmesinde bulundu.


Evvel İstanbul’dan sonra Adım İstanbul


Emlak Konut GYO, EYG, İntaya ve İntes tarafından Kayaşehir’de 700 milyon liralık yatırım değeri ile hayata geçirilen Evvel İstanbul Projesi’nden sonra şimdi de söz konusu projenin hemen karşısında Adım İstanbul projesi başlıyor. EYG Gayrimenkul Geliştirme İcra Kurulu Başkanı Ömer Faruk Çelik “Bu kez Paris’teki Şanzelize ya da Bağdat Caddesi’ne benzer bir proje geliştiriyoruz. Cadde mağazalarının yer aldığı bir proje olacak” dedi. Çelik, Evvel İstanbul projesinden yüzde 7 yatırım, yüzde 93 oturum amacıyla konut satın alındığını kaydererek “Talep ağırlıklı olarak 2+1 ve 3+1 dairelere” dedi.


Birol Keleş-Star


Geri Dön