29 / 03 / 2024

orta gelirliler için konut

orta gelirliler için konut

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, TOKİ'nin 250 bin sosyal konut kampanyası sonrasında bu defa orta gelir grubu için yeni konut kampanyası geldiğini açıkladı. İşte detaylar…

Orta gelirlinin yüzü yeni yılda gülecek

Konut üreticileri, 2008'de orta gelir grubuna yönelecek. Mortgage sisteminin oturması ve faizlerin düşmesinin, henüz ev sahibi olamamış kesimleri harekete geçirmesi bekleniyor.

Ev sahibi olmak artık orta gelirli için imkânsız!

Kredi maliyetlerinin artması vatandaşları çok fazla etkilediğini belirten CHP Milletvekili Türker Ateş, "Ev sahibi olmak orta gelirli için de imkânsız hale geliyor.

İzmir'de orta ve az hasarlı binalar için belirlenen rezerv alanlar nerede? Milletvekili tek tek sordu! 

CHP İzmir Milletvekili Yüksel Taşkın, İzmir'de orta ve az hasarlı binalar için belirlenen Rezerv Yapı Alanlarının nerede olduğunun bilinmediğine dikkat çekerek, Bakanlığın açıklaması gerekenleri tek tek sıraladı. 

Ekonomist Atilla Yeşilada'dan konut almak isteyenler için kötü haber!

Ekonomist Atilla Yeşilada, konut almak isteyenler için kötü haberi verdi. Yaptığı açıklamalarla dikkat çeken Yeşilada, "İstanbul'da konut almak bir hayal olacak. Orta sınıfın daralması ve gençlerin umutsuzluğu ön planda." dedi.

Hatay Defne'de rezerv alan krizi: Tahliye için 1 gün süre verildi, habersiz yıkım başlatıldı! 

Hatay Defne’de orta hasarlı olmasına karşın yıkım kararı verilen konutların tahliye edilmesi için bir günlük süre tanındı. Yıkım için gelen ekip vatandaşların direnmesi üzerine geri gitti. İşte detaylar...

Almanya’da 'Dar gelirliler için acil sosyal konut yapılsın' çağrısı!

Almanya’da kiracı dernekleri, inşaat sendikaları, sosyal ve sanayi kuruluşlarından oluşan bir ittifak, düşük gelirliler için acil konut yapılması çağrısı yaptı.

Kahramanmaraş'ta orta hasarlı binalar için yeni süreç başladı! Ekip kurulacak, masraf ve zaman kaybı olmayacak!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, orta hasarlı binaların güçlendirme süreçlerinin daha sağlıklı ilerlemesi noktasında yeni bir model ortaya koyduklarını açıkladı ve şehirdeki çalışmaları tek tek anlattı. Peki orta hasarlı binalar için neler değişti?

Dar gelirliler için 25 bin konutluk dev proje! 2024’te hak sahiplerine teslim edilecek!

Şanlıurfa’da dar gelirli aileleri konut sahibi yapmak için 25 bin konutluk dev projeye start verildi. Şanlıurfa Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, “Kuzey Şehir Konutları’nda ilk etabı 2024 yılında teslim edeceğiz” diye konuştu.

İçişleri Bakanlığı ve AFAD harekete geçti! Orta hasarlı binalar için yeni düzenleme geliyor!

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) özellikle orta hasarlı yapılar için önemli bir genelge yayınlandı. Yayımlanan genelge, orta hasarlı binaları ağır hasarlı olarak kabul etme ve ilgili yasal düzenlemeleri içeriyor.

Dar gelirliler için 5.500 adet konut yapılıyor! Teslimler Mart 2024'te!

Manisa'nın Yunusemre ilçesi, belediye başkanı Mehmet Çerçi dar gelirliler için 5.500 adet konut üretildiğini söyledi.

Depremzedelere konut için 750 bin TL'ye, iş yeri için 400 bin TL'ye varan hibe ve kredi verilecek: Resmi Gazete'de!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat tarihinde meydana gelen depremlerden etkilenen yerlerdeki orta ve üzeri hasarlı yapıların yerinde yeniden inşa edilmesi için hak sahiplerine kredi desteği ve hibe sağlanacak. İşte ayrıntılar...

Yeni konut kredisi kampanyasında faizler 1.20 ile 1.50 arasında olacak: Dar ve orta gelirli kampanyası 2024'e mi kaldı?

Dar ve orta gelirliler için hayata geçirilmesi planlanan yeni konut kampanyasının detayları merak ediliyor. Peki yeni konut kredisi kampanyası ne zaman başlayacak? Faiz ve vade rakamları ne olacak? İşte ayrıntılar...

VGM bursu için başvuru tarihi belli oldu! VGM bursu için gerekli koşullar nelerdir?

Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün (VGM) burs başvuru tarihleri konusu gündemdeki yerini korumaya devam ediyor. Ortaöğrenim yardımları için tarihler netleşirken, yükseköğrenim bursları için ise YKS ve DGS ek yerleştirme takvimine uygun bir şekilde belirleneceği duyuruldu. VGM bursu hakkındaki detaylar...

Gayrimenkul yatırımcıları dar ve orta gelirli aileleri ev sahibi yapmak için kolları sıvadı!

Gayrimenkul yatırımcıları, dar ve orta gelirli ailelerin ev sahibi olabilmesi için yeni projeler geliştirmeye başladı.

orta gelirliler için konut Haberi

orta gelirliler için konut

Cumhuriyet tarihinin en büyük TOKİ Sosyal Konut Projesi geçtiğimiz haftalarda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanmıştı. 13 Eylül’de açıklanan bu büyük projenin başvuruları ise 14 Eylül’de başlamıştı.

Projeye yoğun bir ilgi oluştu. Sadece ilk gün başvuran kişi sayısı 1 buçuk milyonu geçti.

YENİ KAMPANYA GELİYOR!

81 ilde Sosyal Konut TOKİ Projesi’nin açıklanmasının ardından ise Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, bugün bir takım açıklamalarda bulundu.

Kurum, "Emlak Konut, GYODER, İNDER ve TMB ile görüşüyoruz" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sonrasının ardından Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "Orta gelir grubu için de konut kampanyası gerçekleşecek. Çalışmalarda sona doğru yaklaştık. Ekim ayı içerisinde bu kampanyanın ayrıntılarını duyuracağız" açıklamalarında bulundu.

Tüm bunlardan önce ise Emlak Konut Kampanyası olarak açıklanmış olan orta gelir grubu...