23 / 04 / 2024

Boris Johnson'dan Başbakanlık konutu tadilatı açıklaması!

Boris Johnson'dan Başbakanlık konutu tadilatı açıklaması!

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Seçim Komisyonu'nun Başbakanlık konutundaki dairesinin tadilatının finansmanına ilişkin açıklamalarda bulundu. 



İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Seçim Komisyonu'nun Başbakanlık konutundaki dairesinin tadilatının finansmanına ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Avam Kamarası'nda gerçekleştirilen Başbakana Sorular Oturumu'nda, Başbakanlık konutundaki dairesinin tadilatının finansmanın kim tarafından karşılandığı sorusu yöneltildi. 

Masrafları üstlenen kişinin kendisi olduğuna dikkat çeken Johnson, partisinden borç alıp almadığıyla ilgili soruları ise yanıtlamadı. Ana muhalefetteki İşçi Partisi lideri Keir Starmer, Başbakan'a dairenin tadilatına ilişkin herhangi bir kural veya yasanın çiğnendiğine inanıp inanmadığını sorusu soruldu. 

Soruyu, "Hayır" diyerek yanıtlayan Johnson, "yerine getirmek zorunda olduğu gereksinimleri tam olarak karşıladığını" diye konuştu.

Boris Johnson dan Başbakanlık konutu tadilatı açıklaması!

KONUT FİNANSMANIYLA İLİGLİ DAVA AÇILDI

Johnson'ın eski başdanışmanı Dominic Cummings, Johnson'ın Muhafazakar Partiye yakın iş insanlarının bağışlarıyla Başbakanlık Konutu'ndaki dairesinin yenilenmesi için "yasa dışı" ve "gizli" bir plan yaptığını ileri süürmüştü. 

Cummings, bu durumu "etik dışı, aptalca, muhtemelen yasa dışı" diye açıklayarak, Johnson'ın siyasi bağışların şeffaf bir şekilde açıklanması ile ilgili kuralları ihlal ettiğini dile getirmişti. 

İddialar üzerine Başbakanlık, konutun finansmanı konusunda Johnson'ın "seçim kanununa uygun hareket ettiği"ni belirtmişti.

Seçim Komisyonundan bugün yapılan açıklamada da Başbakanlık Ofisi 10 Numara'daki dairenin tadilatının finansmanıyla ilgili olarak "bir suçun meydana gelmiş olabileceğinden şüphelenmek için makul gerekçeler bulunduğuna" belirtirek soruşturma açıldığı söylenmişti. 

Ülkede her yıl başbakana konutundaki tadilat giderleri için 30 bin sterlin hibe yapılmasına karşın konuttaki son tadilatın verilen hibeyi aştığı ve yaklaşık 200 bin sterlin harcama yaptığı ileri sürülüyor. 

Hükümet, Johnson'ın dairesindeki tadilat giderlerini kendi üstlendiğini belirtiyor.

Boris Johnson ekonomik krizden çıkışın yolunu inşaat yatırımlarında buldu!


Geri Dön