26 / 04 / 2024

Bornova Yeşilova Höyüğü ziyarete açılıyor!

Bornova Yeşilova Höyüğü ziyarete açılıyor!

Bornova Belediyesi'nin prestij projeleri arasında yer alan ve aldığı iki büyük ödülle daha bitmeden Bornova'nın gururu haline gelen Yeşilova Höyüğü Ziyaretçi Merkezi, yapımında kullanılan özel malzemeler ve tekniklerle de dikkat çekiyor.




Bornova Belediyesi'nin prestij projeleri arasında yer alan ve aldığı iki büyük ödülle daha bitmeden Bornova'nın gururu haline gelen Yeşilova Höyüğü Ziyaretçi Merkezi, yapımında kullanılan özel malzemeler ve tekniklerle de dikkat çekiyor. Bornova'nın tarihinin 8 bin 500 yıl öncesine dayandığını kanıtlayan arkeolojik eserlerin bulunduğu Yeşilova Höyüğü'nün yanıbaşındaki ziyaretçi merkezi İzmir'in turizm potansiyeline de katkıda bulunacak.


155 metre uzunluğunda

Singapur'da düzenlenen Dünya Mimarlık Festivali'nde mimari kültür projesi dalında dünyanın en iyi ilk 10 projesi arasına giren, Türkiye'de de Tarihi Kentler Birliği'nden "Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması'nda proje dalında ödül alan Yeşilova Höyüğü Ziyaretçi Merkezi, bir uçtan bir uca tam 155 metre uzunluğunda. Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, "Yanıbaşında çıkarılan tarihi eserlerin sergilenecek olması nedeniyle de çok özel bir proje olan Yeşilova Höyüğü Ziyaretçi Merkezi'nin İzmir'in turizm potansiyelini de artıracağına inanıyorum" dedi.


Yeni Asır


Geri Dön