19 / 04 / 2024

Bornova'da kaçak elektrik kullanan konutlar tespit edildi!

Bornova'da kaçak elektrik kullanan konutlar tespit edildi!

İzmir'in Bornova ilçesine bağlı Doğanlar semtinde görenleri şaşırtan ilginç bir manzara yaşanıyor. Birçok vatandaş, mahalleden geçen elektrik tellerine kanca atarak evine elektrik bağlıyor.



Geçtiğimiz ay semtte Gediz Elektrik Dağıtım şirketi görevlilerinin yine kaçak elektrik kullananlara yönelik tespit operasyonu yaptığı ancak vatandaşların bunun ardından yine kaçak elektrik kullanmaya devam ettiği belirtildi. 


Bedelini dürüst vatandaş ödüyor 


Öte yandan İzmir'de elektrik dağıtımında oluşan yüzde 8'lik kayıp-kaçak oranının yüzde 1'inin kullanılan kaçak elektrikten kaynaklandığı belirtildi. Bunun da İzmir'de kullanılan elektrik miktarının büyüklüğü düşünüldüğünde önemli bir rakam olduğunu ifade eden yetkililer, kayıp kaçağın bedelinin yasalar gereği faturasını düzenli ödeyen vatandaştan alındığına dikkat çekti. Vatandaşların kaçak elektrik kullananları 186 numaralı telefon hattına ihbar edebileceğini ifade eden yetkililer, "Elektrik dağıtımında kayıplar teknik sebeplerle oluşuyor. Ancak, kaçak elektrik kullanımının çok büyük bölümü insanlar tarafından bilinçli olarak gerçekleştiriliyor. Kaçağın çok küçük bir kısmı ölçüm hatasından kaynaklanıyor" dedi. 


Yeni Asır


Geri Dön